DOĞU gezisine çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ağrı'da, "Çözüm süreci ile bu coğrafyaya kalıcı bir nevruz geldiğine inanıyoruz" dedi.
Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan illerinde gezi ve incelemelerde bulunacak olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, "Bu bir demokratik yarıştır, vatandaşımızın her türlü tercihi de bizim başımızın üstünde olacaktır. Barış ve kardeşlik sürecini koruyup kollamamız lazım. Bu nedenle her birimize düşen farklı sorumluluklar, farklı işlemler var. Nevruzun da hepimiz için barış kardeşlik ortamda geçmesini temenni ediyorum. Biz çözüm süreciyle bu coğrafya ya kalıcı bir Nevruz'un geldiğini inanıyoruz. Bunu da hep beraber muhafaza etmemiz lazım. Bu açıdan kara kışın bittiğini inşallah bir Nevruz ile beraber siyasi bir baharın da geldiğine inanıyoruz" diye konuştu.
SEÇİM SÜRECİNİ BOZMAK İSTEYENLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde öğle saatlerinde yaşanan olayla ilgili soru üzerine de Bakan Yıldız, "Olayı uçaktan indikten sonra öğrendim. Çok üzücü bir olay. Türkiye'nin çözüm sürecini ve sükunetini bozmak isteyenler var. Bunlara karşı herkesin teyakkuz halinde olması lazım. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum" dedi.

AU(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)