"HÜKÜMET 17 ARALIK'TA MI KÖTÜ OLDU?"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Acıgöl İlçesi'ne konuşması sırasında 'Vur, vur inlesin Pensilvanya dinlesin' diye tezahürat yapılması üzerine, "16 Aralık’a kadar Başbakan ve hükümet iyi idi de 17 Aralıkta mı kötü oldu? O yapının tabanında senden benden temiz çok sayıda insanımız, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Onlarla dertleşiyorum. 'Ne oluyor burada, bilginiz var mı?' dediğimde inanın çok şeyden haberleri yok” dedi.
IRAK PETROLÜ YUMURTALIK’TA BİRİKİYOR
Nevşehir’in Göre Beldesi'ni de ziyaret eden Bakan Yıldız, belediye binasına gelişinde folklor kıyafetli kızlar tarafından çiçekle karşılandı ve başkanlık makamında ayran ikram edildi. Bakan Yıldız, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yıldız, Suriye’deki durumla ilgili bir soru üzerine, "Burada dördüncü yılını tamamlayan bir savaş değil katliam var. 300 bin insanın hayatını kaybettiği, insanlığın sınıfta kaldığı bir durumdur. Kuzey kutbunda bir balina, Güney Kutbu'nda bir fok balığı için uğraşan insanlar bunlara gösterdikleri merhametin yarısını Suriye’ye gösterseler, böyle olmazdı. Suriye rejimi artık tamamen insanlıktan kopmuştur. BM'nin Suriye ile ilgili mutlaka bir karar alması lazım. Suriye insanlık mezarı haline dönüşüyor" dedi.
Önceki gün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüştüğünü hatırlatan Yıldız, Erbil’le Bağdat arasındaki sorunun çözülmesi gerektiğini ve Türkiye olarak bunu istediklerini söyledi. Kırım’daki referanduma da değinen Bakan Yıldız, "Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı esastır. Bölgede yeterince kriz var. İlgili devletlerin konuyu çözeceklerine inanıyorum” diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sonrasında Blokbims firması tarafından kurulan fabrikasına, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 300 kilovat gücünde kurulan güneş panel sisteminin açılış törenine katıldı. Yıldız, öreve geldiklerinde Türkiye'nin rüzgar ve güneş panellerinden sadece 17 megavat enerji sağlayabildiğini, bu rakamın günümüzde 3 bin megavatlık rüzgar santralinin olduğunu, bunun da 2013 yılı için 600 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithalini sağladığını söyledi. Bakan Yıldız daha sonra kurdelayı keserek tesisin açılışını yaptı.

SK(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)