ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi için kentteki Palandökenliler harekete geçti. Üzerinde 'Lami cimi yok, İzmir seni bekliyor' yazılı afişler, yüzleri gülümsetiyor.
İzmir’de 27 Ekim’de teşkilat içinde yapılan eğilim yoklamasında partililerden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesi konusunda en çok oyu alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için teşkilat, 30 Ekim’de İzmir’e gelen Başbakan’a da “İzmir’e Binali Yıldırım gerek” diye tezahüretta bulunarak tercihini ortaya koymuştu. Başbakan, partili gençlerin tezahüratları karşısında sadece gülümsemeyi tercih etmişti.
Yıldırım’ın aday gösterilmesi için bu kez İzmir’deki Palandökenliler harekete geçti. Alsancak Limanı önündeki viyadüklere yapıştırılan afişler, özellikle trafik ışıklarında bekleyenlerin yüzlerini gülümsetiyor. Üzerinde Binali Yıldırım ile İzmir’in simgesi olan Konak Saat Kulesi, fotoğraflarının yer aldığı afişte “Lami cimi yok, İzmir seni bekliyor” diye yazdı. Afişin altında da çağrının sahibi olan Palandökenliler Derneği Ali Palandöken ifadesi yer aldı.
Deyimler sözlüğüne göre “lami cimi yok" ifadesi, “hiçbir bahane, itiraz, mazeret, duraksama, karşı gelme yok” anlamında kullanılıyor.