Muhammet KAÇAR/ RİZE, ()– GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, seçmenin siyaset mühendisliği yapmaya yeltenenlere açık seçik bir ders verdiğini belirterek, “Gösterdiğiniz güçlü destek, istikamet çizdiğiniz yön herkes için ders alınacak ibret sayfaları ile doludur” dedi.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalara katılan ve vatandaşlara seslenen Yazıcı, seçim döneminde Rizeliye yakışmayan tavır içerisinde olanlar olduğunu belirterek, “Kafasında fikir olmayanlar hakareti siyaset sandı ve onu dile getirdiler. Ama siz onlara asla prim vermediniz. Helal olsun size hemşerilerim” diye konuştu. Konuşması, “Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin” sloganları ile kesilen Yazıcı, Rize’de ikinci parti olan Saadet Partisi adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun seçim döneminde posterlerinin asılı olduğu binayı göstererek şunları söyledi:
“Bakın şurada kaç aydır flamalar asılıydı. Şimdi nerede? Pılını pırtını toplayıp gitmiş. Bunun ötesinde bir şey söylemeyeceğim. Siz herkesin anlayacağı dilde sandıkta oylarınızı vermek suretiyle her şeyi gösterdiniz. Rize’nin yeri farklı. Çünkü Türkiye lideri, 12 yıldır kesintisiz Başbakanlık yapan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı Rizeli. İçimizden biri. Ona vefanızı gösterdiniz. Siyaset mühendisliği yapmaya yeltenenlere açık seçik bir ders verdiniz. Gösterdiğiniz güçlü destek, istikamet çizdiğiniz yön herkes için ders alınacak ibret sayfaları ile doludur. Ama ders almayanlara bir dahaki seçimde mutlaka daha güçlü bir ders vereceğiz.”
BAKAN KALABALIĞIN ARASINDA ZOR ANLAR YAŞADI
Konuşmasının ardından kalabalığın arasına inen ve horon oynayan Bakan Yazıcı, sevinç gösterileri nedeniyle oluşan izdihamda zor anlar yaşadı. Kalabalığın arasında ezilme tehlikesi geçiren Yazıcı’yı korumaları güçlükle alandan çıkardı.

MK-(TM/AAA)(FOTOĞRAFLI)