BAKAN YAZICI TREN X-RAY CİHAZINI AÇTI
Van'daki açılışların ardından Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda, tren x-ray cihazının resmi açılış törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu sistemin Türkiye'de ilk kez Van'da hayata geçirildiğini söyledi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın, farklı 5 sınır kapısıyla birlikte modernize edileceğini ve bunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Yazıcı, sınır kapılarının bir paket halinde yenilendiğini, ancak İran tarafında yol sıkıntısının giderilememesinden dolayı buradaki çalışmalara başlayamadıklarını ifade etti.
Bakan Yazıcı, Van'daki kapının modernizasyonunun 6 ay içinde tamamlanmasının mümkün olduğunu bildirerek, "Ama sonra büyük araçların geçişine imkan verecek kapının geri dönüşümünü sağlayacak bir aktiviteyi henüz sağlayamıyoruz. İran tarafının yolu yapması gerekiyor. İran Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor, yapılacak olan yüksek stratejik iş birliği toplantıları çerçevesinde bu konuları istişare edeceğiz. İranlı dostlarımızın kendi sınırları içinde yük taşıyan araçların sağlıklı şekilde seyrüseferine imkan verecek yolu yapmaları halinde biz de buranın modernizasyonuna başlayacağız" diye konuştu.
Konuşmasının ardından cihazın açılışı için kurdele kesen Bakan Hayati Yazıcı, x-ray cihazının çalışma sistemi ve yapılan kontrollerle ilgili görevlilerden detaylı bilgiler aldı.

MÇ (FE/RT) (FOTOĞRAFLI)