HİÇ BİR KURUM VEYA KURULUŞ HÜKÜMETİN PAYDAŞI GİBİ DAVRANAMAZ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Kayseri il teşkilatını ziyaret etti. Bakan Yazıcı, il başkanı Ömer Dengiz’le bir süre görüştükten sonra yaptığı konuşmada, "Ak Parti güçlü teşkilat yapısıyla 30 Mart seçimlerinden Türk milletinin ferasetiyle galip çıkacaktır. Bugün tarihi bir gündür. 28 Şubat’ın yıldönümüdür. Şu görüldü ki millete kimse dayatma yapamaz" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kayseri Ticaret Odasının bir otelde düzenlediği 'Gelecek Kayseri’de ödül gecesine katıldı. Bakan Yazıcı, yurt içinden ve dışından Kayseri’ye yatırım yapan 32 kuruluş temsilcisine ödül verdi. Etkinliğe Kayseri Valisi Orhan Düzgün, milletvekili Ahmet Öksüzkaya, TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, rektörler, oda başkanları, saniyiciler ve ticaret erbabı katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’ye katma değer kazandıran, yatırım yapan işadamlarını ödüllendirmek istediklerini söyledi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da hemşehrilerinin ticari anlayışı ve yatırımlarıyla  gurur duyduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Kayserililerin birlikteliğinin önemli bir avantaj olduğunu belirterek, "Kayseri Ticaret Odasının yurt dışında ofisler  açması çok önemlidir. Türk iş dünyası adına Bakan Yazıcı’ya teşekkür ederiz. Türk iş dünyası adına hangi taleple kendisine gitmişsek, ona olumlu yaklaşır. Kendisi sert durur, ama kalbi yumuşaktır. Seçimlerden sonra, bakanımızın da katkısıyla parekende yasasına kavuşacağız. Türkiye’nin ekonomik başarı hikayesinde Türk iş dünyasının önemli katkısı var. İstihdama da 5 milyon insan kazandırdık. Erciyes Dağı'nı yeni keşfediyoruz. Erciyes Dağı'nın altın yumurtlayan tavuk olduğunu yeni anlıyoruz" dedi.
HİÇ BİR KURUM VEYA KURULUŞ HÜKÜMETİN PAYDAŞI GİBİ DAVRANAMAZ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kayseri denilince akla kaliteli üretim, Ahilik öğretisi, engin ve keskin öğretisinin geldiğini söyledi. "Kayseri tarihi geçmişi itibarıyla ticaret hayatımıza önemli kazanımlar ve katkılar sağlamıştır. Ahi Evran Kayseri’den başlayıp Kırşehir’de esnaflıkla ilgili temelleri kurgulamıştır" diyen Bakan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "21'nci yüzyılın karekteristik özellikleri arasında en temeli hayat boyu öğrenmektir. Öğrenmenin zamanı yok. Biz çalışmalarımızı 3 başlıkta kümelendirdik. İnsanın güvenliği, devletin güvenliği, insanın güvenliğinden başlar. Süprizlerle karşılaşacağı, yapmadığı işlerin kendisine atfedileceği gibi konularla karşı karşıya gelmemelidir. İnsanlarımızı sosyal güvenlik şemsiyesi altında topladık. Engelliler kanunu biz çıkarttık. Ekonomik güvence alanında, tüccar üretecek ve satacak. Risklerle karşılaşmamalıdır. Süprizlerle karşılaşmamalıdır. O nedenle bir düzenlemeyi örneğin Türk Ticaret  Kanunu çıkarttık. Hukuk güvencesi de çok önemli. En üstün güç hukuk ve adalettir. DGM’leri kaldırdık. Bilgi Edinme Kanunu çıkarttık. Faili meçhulleri ortaya çıkarttık."
Türkiye'nin 28 Şubat denilen olguyu yaşadığını söyleyen Bakan Hayati Yazıcı, "Demokrasilerde egemenlik kayıtsız şarttır milletindir. Millet bu hakkını kullanır. Ama araya başka unsurlar girdi o zaman. Millet iradesi safdışı bırakıldı. 2007 yılında Cumhurbaşkanı seçimini yapamadık. O süreçleri biliyorsunuz. Ülkenin en büyük güvencesi siyasi istikrar ve güvendir. Türkiye’nin sıkıntısı devletin yönetim şemasında yetki kullanan kimi kurum ve kuruluşları anayasal çizgiye çektik. 2014 Türkiye’sinde sosyal hayatımızın örgütlü olması demokrasimizin göstergesidir. Dernekler, cemaatler, örgütler elbette olacak. Ama, sosyal hayat içinde hiç kimse ve kuruluş hükümetin paydaşları gibi davranamazlar. Paydaşlık tolere edilemez."

OE,DÖ (OE/RT) (FOTOĞRAFLI)