SAĞLIK Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nde yolun kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye kaldırılamayınca yaşamını yitiren ve cesedi çuval içinde yakınlarının sırtında taşınan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş olayı için özür diledi.
Agah Kafkas, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile birlikte Narlıdere Sağlık Kompleksi açılışı ve 17 ambulans devir teslim törenine katıldı. Burada konuşan Agah Kafkas, Ak Parti iktidarının hizmetlerini övdü ve İzmirlilerin Kayseri'deki belediye hizmetlerini görmesini önerdi. 35 yıldır İzmir'e gelip gittiğini belirten Kafkas, "İzmir yerinde saymaya devam ediyor. İnşallah Sayın Bakan ile İzmir misli misline katlayacak. İzmir belediyecilikte altyapı sorunlarını çözememiş. Buradan Kayseri’ye sefer düzenlemek lazım, estetik güzellik, şehircilik, çiçek, yeşil nasıl oluyor göstermek lazım" dedi.
Türkiye'nin geliştiğini, kar üstünde gidecek paletli ambulanslara, ambulans uçak ve helikopterlere sahip olduklarını anlatan Agah Kafkas, “Canlıdan canlıya organ nakliye birinciyiz. Canımızı veriyoruz ama cesedimizi vermiyoruz. 21 bin insan organ bekliyor. Öldükten sonra organlarımızın bağışlanıyor olmasını tavsiye etmeliyiz. Yaptığınız hızlı trenle Konya’dan Ankara’ya böbrek taşıdık” diye konuştu.
MUHARREM’İN ÖLÜMÜ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Van’ın Gürpınar İlçesi’ne bağlı Yalınca Köyü’nde, ailesinin gerekli ihbarlarına karşın yardım gelmeyince ölen ve cesedi yakınlarının sırtında çuval içinde taşınan 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın, 112 Acil Servis'e yapılan asılsız ihbarların kurbanı olduğu görüşünü savundu. Acil Servis'e yapılan 14 bin ağrıdan sadece 141'inin doğru çıktığını söyleyen Agah Kafkas, şunları söyledi:
"Sağlık çalışanları az insanla büyük işler yapıyorlar. Her gün nereye gideceğini bilmeden yola çıkıyor tacizler, saldırılar, dalga geçmeler oluyor. Sizin hayatınız için çalışan bu insanları bu millete emanet ediyorum. 14 bin çağrıdan 141 tanesi doğruysa bunun içinden doğruyu bulmak için zamanımızı işgal ederlere Allah akıl versin. 14 bin çağrıdan 141 doğruyu nasıl bulacaksınız? Bizi meşgul edenler bir gün kendilerinin de ihtiyacı olduğu zaman bu insanları birilerinin meşgul ettiğini görecekler. İnsanlık katsayısının sıfırlanması lazım. Muharrem Bebek adına özür diliyorum ama böyle bir şey yok. Biz şu anda sorumluların tamamıyla ilgili soruşturma açtık, hesap soracağız. 10 yıl önceki gibi ambulansım, helikopterim, kar kıran ambulansım olmasa neyse. Orası kendi hayatına terk edilmişti. Orayı hep ötekileştirdik, şimdi de çözüm süreciyle uğraşıyoruz. Doktora erişim bire üç iken o bölgede, Van’da bire 17’ydi. Orada bebekler ölüyordu olağandı."
“İZMİR’İN TEPELERİ, SAHİLİ, ARKASI DA AYNI OLACAK”
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’de akşamları ışıkların sönük, binaların yüzde 62’sinin imarsız olduğunu ileri sürerek, “Bir ayda çok şey öğrendik. İki İzmir’i kabul etmiyoruz. Sahili de tepeleri de arkaları da aynı olacak. İzmir’in her yanını birinci sınıf İzmir yapacağız. Şafak 49. 49 gün sonra ekip işbaşına geçecek. İzmir değişim istiyor, İzmir hizmet istiyor" dedi.