BURSA'da konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımısı Aşkın Asan, "Hepimizi üzen en acı olaylardan birisi çocuk gelinler. Kader, en son verdiğimiz kurbanlardan bir tanesi. Kanuna baktığımız zaman kanun mükemmel bir şekilde oluşturulmuş ancak uygulamalarda sıkıntılar var. İmamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması kanuna göre yasak" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeleri yerinde incelemek üzere Bursa'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Uludağ Üniversitesi (UÜ) yetkilileri ile bir araya geldi. Aşkın asan, çocuk gelin Kader'lerin olmaması ve dezavantajlı grupların kanunda yer alan haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri için üniversitelerle işbirliği yaptıklarını söyledi. Rektörlerle birlikte çizdikleri yol haritası kapsamında ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ adı altında bir dersin zorunlu hale geleceğini belirten Asan, yeni eğitim yılında bu dersi uygulamaya koymak istediklerini kaydetti.
'EN BÜYÜK PROBLEM CAHİLLİK, BİLGİSİZLİK'
Yasal altyapı olarak başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'nin çok iyi bir yerde olduğunu kaydeden Aşkın Asan şunları söyledi:
"Ama bu bilgi kişilere iletildi mi, farkındalar mı? Maalesef burada sıkıntılar var. İletebilmek, bilgisini ulaştırabilmek önemli. Son olarak hepimizi üzen en acı olaylardan birisi çocuk gelinler. Kader, en son verdiğimiz kurbanlardan bir tanesi. Kanuna baktığımız zaman kanun mükemmel bir şekilde oluşturulmuş ancak uygulamalarda sıkıntılar var. İmamın kesinlikle resmi nikah belgesini görmeden nikah kıyması kanuna göre yasak. Bu bilginin ulaşmaması, kişilerde kanun ile ilgili farkındalığın olmaması maalesef bir dizi yanlışa sürüklüyor. En büyük problem cahillik, bilgisizlik. Toplum olarak hepimizin sorumluluğu var."