Enver ALAS/İSTANBUL, () ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Dün hep beraber izledik. Gerçekle algı arasında çok büyük farklılıklar doğurdu. Uluslararası haber ajanslarını izleyin, Türkiye'deki dünün çok daha farklı olduğunu zannedersiniz. Gerçek Türkiye'yi yansıtmayan bir çok programların olduğunu özellikle görüyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz " dedi.

Kayseri İli Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Geleneksel Kayserililer Brunch'ı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Brunch'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserili Ak Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır, Bağımsız milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kayserili işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma yapan Taner Yıldız, geleneksel hale gelen Kayserililer buluşmasının Kayseri'nin ilerlemesine, büyümesine, gelişmesine önemli bir katkı olacağını dile getirdi. Kayseri'nin her açıdan Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu ifade eden Yıldız, "Bu toplantı sadece Kayseri'ye yapılan bir katkı değil, aynı zamanda Türkiye'nin gelişmesine de bir katkı olarak görüyorum" diye konuştu.

Türkiye'deki huzur ortamının ve büyümenin önüne sürekli engeller konulmaya çalışıldığını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

"Dün hep beraber izledik. Olanla algı arasında, gerçekle algı arasında çok büyük farklılıklar doğurdu. Uluslararası haber ajanslarını izleyin, Türkiye'deki dünün çok daha farklı olduğunu zannedersiniz. Gerçek Türkiye'yi yansıtmayan bir çok programların olduğunu özellikle görüyoruz ve bunu doğru bulmuyoruz. Türkiye sağladığı istikrarı, huzuru, refahı ve daha fazla hak ettiği refahı 12 yıldan bu yana zor şartlarda elde etti. Siyasi istikrar zor elde edilen ancak çok kolay yitirilebilen bir şeydir. O yüzden bizlerin buna müsade etmemesi lazım. Adının ister Gezi Parkı olaylarıyla olsun isterse de başka bir gerekçeyle, bu ahengin bozulmasına gayret edenler tabii ki karşılarında teröre dökmek kaydıyla bir anlayış bulmayacaklar. Bu doğru birşey değil, bunun adı ancak zaafiyet olur. Ama Türkiye'nin istikrarının korunması adına her birimizin gayret etmesi ve itina göstermesi gerekiyor."

"HERŞEYİN İSTİSMARINA KARŞIYIZ"
Taner Yıldız, herşeyin istismarına karşı olduklarını belirterek, demokrasinin, özgürlüklerin istismar edildiği, güvenliklerin ihlal edildiği bir ortam oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Konuşmasında "Kayseri'nin yaşanabilir şehir oluşu henüz her ilimizde yakalanabilmiş değil. Amacımız 81 ilde mevcut bir yapıyı oluşturmak" diyen Taner Yıldız şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yalnızca ekonomisiyle değil, beyniyle, zihniyle büyümesini hep birlikte sağlıyor olmamız lazım. Şundan emin olun ki; eğer bu süre içerisinde bizler müsade etseydik Libya, Mısır, Suriye, Irak ve Ukrayna bunların bölgemizde olması tesadüf değildir. Türkiye'nin de istemediğimiz ve temenni etmediğimiz bir şekilde bu ülkelerin kervanına katıldığını düşünün. Bölgenin ne hale geleceğini çok daha açık olarak ortayaya koyar"

"KİMYASAL FABRİKADAKİ PATLAMA BELÇİKA'DA HABER OLMADI"
Yıldız, bir konunun haber olmasıyla bir konunun haber niteliği taşıması ayrı şeyler olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın merkezinde Belçika'da bir kimyasal fabrikada patlama oldu. Tam 6 gün yandı. Bu salonda bulunanlardan hanginizin ve ne kadarınızın bundan haberi var? Çünkü oradaki basında da yer almadı. Basında yer almasın demiyorum ancak hangi oranda ve nasıl yer alacağını düşünmemiz lazım. Algı ile gerçek arasındaki farkı mutlaka kapatmamız lazım. Gerçek neyse o kadarını sunabilmemiz gerekir. Yaptıklarımızı anlatmakta güçlük çektiğimiz bir ortamda yapmadıklarımızı savunma noktasına gelmeyelim. Özellikle Kayseri gibi çok ciddi bir aşamada bulunan şehrimizin, hemşehrimizin bu konuda büyük katkılarının olacağına inanıyorum."

"TÜRKİYE'NİN AHENGİNİ HİÇBİR ŞEYE KURBAN ETMEMEK LAZIM"
Taner Yıldız, herkesin insan haklarına, demokrasiye, hoşgörüye, acıları paylaşmaya, sevinçleri beraberce yaşamaya itina göstermesi gerektiğinin altını çizdi. "Türkiye'nin ahengini hiçbir şeye kurban etmemek lazım" diyen Yıldız, "Siyaset üstü acıların, siyaset üstü sevinçlerin paylaşılabilir olması lazım" ifadelerini kullandı.

Yıldız, konuşmasının sonunda ise Kayserililer Brunch'ının gerçekleşmesini sağlayan Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi'ne teşekkür etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri'nin şehircilik açısından hiçbir sorunu olmayan bir şehir olduğunu belirterek, Avrupa şehirleriyle arasında hiçbir fark olmadığını söyledi. Özhaseki, Kayseri'nin güzelliğiyle ve güzel dostlarıyla iftihar ettiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Kayseri İli Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Ören Altmışyedioğlu Tarhanlı, Taner Yıldız'a bir plaket hediye etti.

EA (MK) (FOTOĞRAF)