Arif ARSLAN/BATMAN,()- MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Ortadoğu'da yaşananlardan ders çıkarmaların gerektiğini belirterek, "İsrail'in uzun süreden beri devam eden ama bu Ramazan ayında yoğunlaşan zulmü de ayrı bir konu. Bizim oradan da dersler çıkarmamız gerekiyor ve bu coğrafyanın kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin çok daha güçlü bir şekilde pekişmesi gerekiyor. İnşallah bu Ramazan ayı hem bölgemizde, ülkemizde ve dünyada daha çok huzura, kardeşliğe ve huzura vesile olur" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konfederasyonu'nun (TESK) Batman'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Kristal Park tesislerinde düzenlediği iftara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konfederasyon başkanı Bendevi Palandöken, Vali Azmi Çelik, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, sivil toplum örgütleri katıldı. TESK Başkanı Palandöken, 5 yıl önce geldiği Batman ile şimdiki Batman arasında büyük fark olduğunu belirterek, "Bin yıldır birlikte olduğumuz, birbirimizle hiçbir kavgamız değil, nifak toplumlarıyla ancak aramızın açılmasından medet bekleyenlerin de emekleri boşa gitti. İşte bu barış sürecini çok iyi değerlendirmeliyiz. Oda başkanlarımın bana verdiği destekle Türkiye'de iki milyon insanın esnaf ve sanatkar temsilcisi olarak bu sürece dahil olduk. Akil İnsanlar grubunda esnaf sanatkarlar adına 15 bölgede birlik ve beraberlik mesajı verdik. O gün nasıl bir hava esiyordu, bugün bakın ne kadar huzurlu ve güvenli bir ortamda bir hava esiyor. Artık Avrupa Birliği'nin gıpta ettiği ekonomiye sahibiz" dedi.

ŞİMŞEK: DERS ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ortadoğu'da yaşananlardan ders çıkarmaları gerektiğini belirterek, "Bir ramazan ayında Ortadoğu coğrafyasında nerede olursa olsun, bu fitne fesat kaynaklı tabiki iç kargaşa ve bunun gibi tabiki ortaya çıkardığı zulüm ve kan bir Müslüman olarak hepimizi üzüyor. İnşallah biz bunlardan ders çıkartacağız ve ülke olarak çözüm sürecine sahip çıkıp birlik, beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz ve bütün Ortadoğu için hatta daha geniş bir coğrafya için sorunlarımızı daha çok demokrasi daha çok temel hak ve özgürlük ekseninde, kardeşlik hukuku içerisinde çözerek, biz inşallah geniş bir coğrafyaya ilham kaynağı olacağız ve örnek olacağız. Tabi İsrail'in uzun süreden beri devam eden ama bu Ramazan ayında yoğunlaşan zulmü de ayrı bir konu. Bizim oradan da dersler çıkarmamız gerekiyor ve bu coğrafyanın kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin çok daha güçlü bir şekilde pekişmesi gerekiyor"diye konuştu.

BATMAN ÇOK GENÇ NUFUSU SAHİP 

Bakan Şimşek, seçim bölgesi Batman'dan işsizlik rekoru elinde bulundurmanın nedenini de açıklayarak, "Batman'da gençlerimiz işsiz. Türkiye'de nüfusun ortalama yaşı yüzde 30, Batman'da bırakın Türkiye ortalamasını, ortalama yaş nüfusunun yüzde 60'ı 24 yaş altında. Yani Türkiye'ye göre, Batman çok daha genç bir nüfusa sahip. Hükümetimizden önce Batman'a eğitim noktasında yeterince bir yatırım ve çaba gösterilmediği için burada mesleksizlik işsizliği var. İşsizliğin temel kaynağı mesleksizliktir. Sigortalı işçi sayısı Batman'da on yıl öncesine göre üç kat arttı" dedi.

FOTOĞRAFLI