Arif ARSLAN/BATMAN, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, "17 Aralık operasyonu çok çirkin bir tezgahtır. Türkiye'deki istikrarı, kalkınmayı, çözüm sürecini, enerji işbirliğimizi istemiyorlar" dedi.
Bakan Şimşek, 21 Mart Nevruz bayramını kutlamak için memleketi Batman'ın Gercüş İlçesi'ne geldi. Burada partililere hitap eden Şimşek, "Biz bugün bu nevruzu sevgiyle coşkuyla kutlayabiliyorsak, arkadaşlarım sizlere Kürtçe hitap edebiliyorsa, bu kimin yaptığı reformlar sayesindedir" dedi. Yasaklarla mücadele ettiklerini anlatan Şimşek, şunları söyledi:
"Biz hizmet için buradayız, yasaklarla mücadele için buradayız. 17 Aralık operasyonu çok çirkin bir tezgahtır değerli kardeşlerim. Bunların derdi başka, bunlar Türkiye'deki istikrarı, kalkınmayı, çözüm sürecini, enerji işbirliğimizi istemiyorlar. Sorunun temeline bakın, biz yasaklarla mücadele, yolsuzluk, yoksullukla mücadele ettik başarılı olduk" dedi.  Gercüş'te düzenlenen nevruz kutlamasına da katılan Bakan Şimşek, burada nevruz ateşini yakarak halay çekti.  Kutlama havai fişekler atılarak devam etti.   AA(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)