Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, () MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Eurasia Motobike Expo 2014 Fuarı'nı gezdi. Bakan Şimşek, "Ben girişimde bulundum. Hasankeyf'te bisiklet yolu yapıyoruz. Hem sağlıklı nesil açısından, hem de şehirlerdeki yaşam kalitesi açısından bisikletleri önemsiyorum"dedi.

Eurasia Motobike Expo 2014 Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından CNR Yeşilköy Fuar Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen fuarda motosiklet ve bisikletler görücüye çıktı. Stantları gezen ve motosiklet ile bisikletleri yakından inceleyen Bakan Şimşek, "Heyecan verici buluyorum" dediği motosikleti kullanmayı bilmediğini söyledi.
Şimşek, "Kullanmayı bilmediğim için şu anda uzak duruyorum. Bisiklet kullanmayı daha kolay buluyorum. Bu da çok heyecan vericidir. Belki ileri yıllarda" diye konuştu.
Motosikletler için ÖTV indirim isteyen bir ziyaretçiye yanıt veren Bakan Şimşek, ÖTV ile ilgili geçen yılki fuarda söz verdiğini ve gereğini yaptığını söyledi. Bakan Şimşek, " Yeni bir şey söylemem zor olur. Nedeni de şu; çalışma yapmadan önce ayaküstü bir şey söylemem. Daha önce hazırlıklı gelmiştim. O Türkiye ile ilgili hayırlı bir işti. Yerli üretimi destekleyen bir adımdı. Şimdi ithalatı cazip hale getirecek adımlardan genelde imtina ediyoruz" şeklinde konuştu.

PEDALI OLMAYAN BİSİKLETE BİNDİ
Basın mensuplarına poz vermek için bir bisiklete binen Bakan Şimşek, bisikletin pedalları olmadığını fark edince gülümsedi. Bisikleti bu şekilde kullanamayacağını söyleyen Bakan Şimşek, "Bisikletleri teşvik etmemiz, bütün illerde bisiklet yolları yapmamız gerekir "diye konuştu. Şimşek, Hasankeyf'in yeniden yapıldığını hatırlatarak bir de müjde verdi. Bakan Şimşek," Ben girişimde bulundum. Hasankeyf'te bisiklet yolu yapıyoruz. Hem sağlıklı nesil açısından, hem de şehirlerdeki yaşam kalitesi açısından bisikletleri önemsiyorum" dedi.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)