Arif ARSLAN/BATMAN, ()-MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, batı illerine göre Güneydoğu'daki yatırımcıya inanılmaz bir avantaj sağladıklarını belirterek, "Batıda olsanız 100 liranın 20 lirasını vergi olarak veriyorsunuz. Halbuki Batman'da 100 liranın 2 lirasını Kurumlar Vergisi olarak ödüyorsunuz" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman'da Sason İlçesi Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi ile kent merkezindeki bir mağazanın açılış törenlerine katıldı. Sason'da İstihdam Şampiyonları ödül törenine katılan Şimşek, Türkiye Odalar Birliği'nin yaptığı ankette Batman'ın geleceğine olumlu bakan il olduğunu belirterek, "Geleceğe olumlu bakan illerin başında Batman geliyor. Sanayi ve işverenlerimiz son yıllarda büyük bir dinamizm içine girdiler. Devletin verdiği çok büyük desteklerle hızlı bir atılım içerisindeler. Batman'da 100 liralık yatırım yapana 116 liralık doğrudan veya dolaylı destekte bulunduk. Bir insanın babası dahi bu kadar cömert, bu kadar destek vermez. Bir fabrika kurmak isteyen yatırımcıya OSB'de bedava arsa imkanı tanıyoruz. Makine ithal eden yatırımcıya gümrük vergisi yansımıyor"
"BATIYA GÖRE İNANILMAZ BİR AVANTAJ SAĞLIYORUZ"
Bakan Şimşek, batı illerine göre Güneydoğu'daki yatırımcıya inanılmaz bir avantaj sağladıklarını belirterek, "Batıda olsanız 100 liranın 20 lirasını vergi olarak veriyorsunuz. Halbuki Batman'da 100 liranın 2 lirasını Kurumlar Vergisi olarak ödüyorsunuz. Yine de Batman'a yeterli yatırımlar gelmiyor. Çünkü alt yapıda bazı eksiklikler var. Artık alt yapıdaki sıkıntıları aşıyoruz. Firmalar hangi alanda eleman istiyorsa katkı sunuyoruz. Yetişmiş eleman sorununu önemli ölçüde giderdik. Yatırımcının aldığı kredinin 5 puan faizini devlet ödüyor. Geriye kalan huzur ve güven ortamı kalıyor. Bunu da barış süreci ile pekiştirdik. Bazıları bu süreçten rahatsızlar. O eski döneme dönmek isteyenler var. Anaların ağladığı, gençlerin istismar edildiği döneme dönmek isteyen çok. Çünkü onların rantı kesildi. Biz sorunlar karşısında çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.
Seçim bölgesi Batman'ın işsizlik oranına da dikkat çeken Şimşek, "Bu oran yüksek olabilir ama Batman nüfusunun yüzde 60'ı, 24 yaş altıdır. Dörtte 3'ü 30 yaş altıdır. Türkiye'nin nüfusuna baktığınızda sadece yarısı 30 yaş altındadır. Batman'ın genç bir nüfusu var. Bu tempo ile Batman bölgenin ikinci Gaziantep'i olur. Bu şehirde bu dinanizmi görüyorum" dedi.
Batman İşkur üzerinde istihdam sağlayan bazı özel hastane, otel ve özel sektördeki özel şirketlere çeşitli hediyeler veren Şimşek, tekstil firmalarının standlarını gezdi.

(FOTOĞRAFLI)