BAKAN ŞİMŞEK, BDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
Batman'da incelemelerini sürdüren Bakan Şimşek, akşam saatlerinde Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Vali Yılmaz Arslan ile birlikte BDP'li Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile Başkanvekili Gülistan Akel'i ziyaret etti. Belediye girişinde Başkan Özdemir ve Başkanvekili Akel ile daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra makam odasına geçti. Başkanlık makamı girişinde, Kürtçe ve Türkçe olarak; 'Hevserok-Eşbaşkan' yazılı tabela asıldığı görüldü.
Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Batman için, halkımızın layık olduğu güzel hizmetleri hayata geçirmek istiyoruz. Bakanımız olarak sizden de destek beklentisi içinde olacağız. Batman için hep birlikte, güzel projelere imza atmak istiyoruz. Valimizin ve sizin desteklerinizi bekliyoruz" dedi. 
Başkanvekili Akel de, seçim sonrası artık bir parti üyesi gibi hareket etmeden, parti gözetmeksizin herkese hizmeti hedeflediklerini belirterek, "Bizim için önemli bir ziyaret. Seçimden sonra artık burada bir partinin üyesi değil, sadece bize oy verenlerin belediye başkanları olmayacağız. Batman'da yaşayan herkes için hizmet üretme misyonumuz var. Bu konuda iktidarın, hükümetin Batman'a dönük planlamalarında desteğinizi bekliyoruz. Hemşehri hukukumuz var. Hemşeri hukukumuzun ayrıcalığa dönüşmesini bekliyoruz" diye konuştu.
İyi bir diyalogla Batman'a güzel hizmetler kazandırılabileceğine ifade eden Bakan Şimşek ise, şöyle konuştu: "Değerli başkanlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Bu yapıcı yaklaşımınızı takdir ediyoruz. Ülkemizde, şehrimizde huzur ortamının devamı, sürecin devamı, bunun sonucunda Batmanlı hemşerilerimin hem de, bölgemizin daha kalkınması için bu zeminin hazırlanması noktasında hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Şehire hizmet noktasında bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Sizin çabalarınıza biz de elimizden geldiğince destek vereceğiz. İyi bir diyalog, iyi bir Batman için, daha güzel hizmetelere vesile olacaktır. İnşallah yeni dönemde özellikle şehrin makro hususlarını ilgilendiren durumlarda yakın diyalogla yaşam kalitesi artar."
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Özdemir, Bakan Şimşek'e Kürtçe-İngilizce sözlük armağan etti.

Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, ()

AA,RY (GG/RT) (FOTOĞRAF)