MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uluslararası yolsuzluk endeksinde 2002 yılında 102 ülke arasında 65'ncı sırada, 2013 yılında ise 172 ülke arasında 53'ncü sırada olduğunu söyledi. Şimşek, "Yani yolsuzluğun en düşük olduğu yüzde 30'luk dilim içindeyiz" dedi.
Bitlis'te Ak Parti'nin belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaklaşık 2 bin kişiye yaptığı konuşmasına Kürtçe ifadelerle 'Hoş geldiniz' diyerek başladı. Şimşek, 30 Mart'ın sıradan bir yerel seçim olmadığını Türkiye için Bitlis için birlik ve beraberlik seçimi olduğunu söyledi. Bunun için çok daha fazla çalışılması gerektiğini belirten Bakan Şimşek şunları söyledi:
“Şu anda hükümet olarak Bitlis’e çok büyük destekler veriyoruz. Bu bölgede Kürt sorununun çözümü ile birlikte yatırımlar ve projeler daha çok hayata geçecek. İşte bütün bunlar için bu mahalli seçim çok önemlidir. Son 11 yılda Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışır duruma gelmiştir. Yapılacak çok işimiz var. Son 11 yılda sağlık problemlerini çözdük. Eğitimdeki sorunları çözdük. Temel hak ve özgürlükleri artırdık. Kürt sorununun çözümü Ak Parti döneminde gerçekleşti. Biz bu seçim dönemini çalışarak geçirmek zorundayız. Burada hedef milli iradedir. Çok büyük hedeflerimiz var. Bunun için dava arkadaşlarımızın ufak tefek sıkıntılarını bir kenara bırakmaları lazım. Bizim daha fazla kenetlenmemiz lazımdır. Bugün sizin destek verdiğiniz uğruna çalıştığınız AK Parti Hükümeti Türkiye’nin bütçesini 230 milyar dolardan 800 milyon dolara yükseltti."
Bakan Şimşek, yolsuzluklarla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Türkiye, 2002 yılında Uluslararası yolsuzluk endeksinde 102 ülke arasında 65’ncı sırada, yani yolsuzluğun en yüksek olduğu 37’nci ülke demektir. 2013 yılında Uluslararası yolsuzluk endeksinde 172 ülke arasında 53’ncü sırasındayız. Yani yolsuzluğun en düşük olduğu yüzde 30’luk dilim içerisindeyiz. Ak Parti yolsuzlukla mücadele etmezse, bu kadar hizmet yapılabilir mi? Biz yolsuzlukla da, yoksullukla da mücadele ediyoruz."