Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde partililerine seslendi. Ak Partili belediyelerin kentleri modernleştirdiğini söyleyen Bakan Zeybekci, Denizli’yi örnek göstererek yaptığı konuşmasında, "Başbakanımızın 2003 yılında çıkardığı yasayla iktidar yada muhalefet partilerinden olan belediyelere eşit miktarda para gönderilmeye başlandı. Çünkü biz milletin efendisi olmaya değil milletin hizmetkarı olmaya talip olduk" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kalabalık bir konvoy eşliğinde parti otobüsünün içinden halkı selamladı. Bakan Zeybekci daha sonra Nazilli Belediye Meydanı’na geldi. Bakan Nihat Zeybekci’yi burada Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur karşıladı. Bakan Zeybekci’ye Ak Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılıç ile Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, Nazilli Belediye Başkan adayı Mustafa Acar eşlik etti.
DENİZLİ’DEN ÖRNEK VERDİ
Denizli’de Ak Partili belediye başkanlığı döneminde 7 yıl içerisinde kentin modern bir şehir haline getirdiğini anlatan Bakan Zeybekci, "Bakın daha önce Denizli, komşusu olan Aydın ve Nazilli’ye gıpta ile bakan bir şehirdi ve Denizli şimdi Aydın’ı da Nazilli’yi de geçti. Bunun nedeni, daha önceki hükümetler döneminde belediyeler ikiye ayrılıyordu. Biri iktidar partisine mensup olan belediyeler diğeri de muhalefet partisine mensup olan belediyelerdi. O zamanki iktidar kendisinden olan belediyelere para yağdırırdı. Ancak Başbakanımızın 2003 yılında çıkardığı yasayla iktidar yada muhalefet partilerinden olan belediyelere eşit miktarda para gönderilmeye başlandı. Çünkü biz milletin efendisi olmaya değil milletin hizmetkarı olmaya talip olduk. Bu yüzden, Aydın’ı da Nazilli’yi de Ak Belediyecilik ile tanıştırmak istiyoruz. Ege Bölgesi’nin en büyük ili olan İzmir de bu fırsatı tepti, ama 30 Mart’ta hayırlısıyla o ilimiz de Ak Belediyecilik ile tanışacak" dedi.
KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ
Türkiye’de huzur ortamını bozmak isteyenlerin bulunduğunu söyleyen Bakan Nihat Zeybekci, "Sözüm, bu ülkede ekonominin düzelmesi, ülkeye huzur gelmesini isteyenlere değil. Sözüm, milli iradeyle seçilmiş olan Başbakan’a kastedenlere, Bakanlarına, bayrağına vatanına, huzuruna, meclisine kastedenleredir. Bu ülkede köpekler istedi diye atlar ölmez, ölmeyecektir. Daha çok beklerler. Bugünler geçecek bu toz duman geçecek yine biz kardeş kardeşe kucaklaşacağız, siyasi görüşü ne olursa olsun, cemaati ne olursa olsun Türk’üyle, Kürt’üyle, Roman’ıyla, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Abazası’yla desin ki tek devlet, ek bayrak ve tek Millet desin biz onlarla kucaklaşacağız ve onlarla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Daha sonra Nazilli Uzun Çarşı’da yürüyerek vatandaşları selamlayan Bakan Nihat Zeybekci, aracına binerken kendisini CHP İlçe Teşkilat’ının penceresinden izleyenlere selam verdi. Bakan Zeybekci, Aydın’ın Didim İlçesi’ne hareket etti.

MG (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)