BAKAN ZEYBEKCİ, DİDİM'DE SEÇİM OFİSİ AÇTI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'ın Didim ilçesinde seçim ofisi açtı. Didim'e 'evim' diyen Bakan Zeybekci, "Biz bu milletin iradesine dil uzatanlara, göz uzatanlara, el uzatanlara karşı sonuna kadar aslanlar gibi buradayız. Milletten aldığımız emaneti onlara asla çiğnetmeyiz" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'ın Didim ilçesinde Ak Parti Seçim Bürosu açılışına katıldı. Bakan Zeybekçi'ye, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç'ta eşlik etti. Seçim ofisi önünde toplananlara seslenen Bakan Nihat Zeybekçi, hükümeti yıkmaya yönelik tüm girişimlere karşı dimdik ayakta olduklarını söyledi. Gezi Olayları ve 17 Aralık Operayonları sürecinin hükümeti yıkmaya ve Türkiye'nin bölgede yakaladığı yükselişi engellemeye yönelik olduğunu ileri süren Bakan Zeybekçi, "Halktan aldığımız emaneti sonuna kadar savunacağız. Sakın bu yapılanlara kulak asmayın. Bunların hepsi gelip geçicidir. Biz bu milletin iradesine dil uzatanlara, göz uzatanlara, el uzatanlara karşı sonuna kadar aslanlar gibi buradayız. Milletten aldığımız emaneti onlara asla çiğnetmeyiz. Biz bu milletin emanetçisiyiz, sonuna kadar da buradayız. Millete hizmet etmeye sonuna kadar da devam edeceğiz. Onlar ne istiyorlar biliyor musunuz? Faiz, enflasyon, dolar, euro tavan yapsın, fabrikalar, işler dursun, işsizlik olsun, kimse alışveriş yapmasın, kriz olsun istiyorlar. Onlar ne derse desin, Kervan yoluna gidecek, hedefine mutlaka ve mutlaka ulaşacak" dedi.
Hükümet olarak Büyükşehir Yasası'nı çıkarmak için yoğun gayret harcadıklarını, bu süreçte bazı partilerin buna karşı çıktığını hatırlatan Bakan Nihat Zeybekci, bu kanunun mimarlarından birisinin de kendisi olduğunu dile getirdi. Kanun meclisten geçerken muhalefetin sert tepki gösterdiğini söyleyen Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: "Vatanı bölüyorsunuz, memleketi satıyorsunuz, 'Yapılamaz bu hizmetler, şehrin merkezinden köye hizmet gitmez, yapamayız biz bunu' dediler. Şimdilerde görüyorum da illerde, 'Biz büyükşehir adayıyız' diye dolaşıyorlar. Onlara, 'Ne yüzle dolaşıyorsunuz' diye sorun. Siz demediniz mi. 'Biz bunu yapamayız, beceremeyiz' diye. 'Bu iş sakat' diye mahkemeye götürmediniz mi. Şimdi ne oldu da geldiniz 'biz büyükşehir belediye başkanı olacağız, belediye başkan adayıyız' diye dolaşıyorsunuz buralarda' diye ne olur sorun onlara."
DÜNYADA EN İYİ BELEDİYECİ ERDOĞAN
Belediyeciliğin Ak Parti'nin işi olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, "Başbakanımızın dediği gibi, at bilenin kılıç kuşananın. Biz belediyeciliği, bu işi, dünyada en iyi bilen ustadan öğrendik. Dünyada en iyi belediyeci Tayyip Erdoğan'dır. Biz ondan öğrendik" ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuşmasının ardından Ak Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş ve Didim Belediye Başkan adayı Ufuk Döver ile vatandaşları selamladı. Ardından seçim ofisi açılışı için Didim'e gelen sanatçı Alişan da sahneye çıkarak Bakan Zeybekci ve partililerle tokalaştı, belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

Buket YETİŞŞİN/ DİDİM,(Aydın),()

BY (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)