MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1. Çocuk ve Medya Kongresi'nin bugünkü açılış oturumunda yer alan Medya Okur Yazarlığı oturumuna moderatör olarak katıldı. Konuşmacılara başını sallayarak eşlik edeceğini söyleyen Bakan Avcı, bir zamanlar özel bir televizyonda program yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Gecenin saat 23:00'ün de başlayan pek az kişinin izlediği bir programım vardı. O aklıma geldi. Her hafta bir konuk alıyordum. Ben sorularımı sorduktan sonra mümkün olduğunca konuğumu konuşturmaya çalışıyordum. Pek fazla konuşmadan kafamı sallıyordum. Bir gün programın asistanı 'Hocam sizin her hafta buraya gelmenize gerek yok. Biz sizin kafa sallayan görüntülerinizi çekelim onları araya montajla koyarız' dedi. Ben de ona şu anekdotu anlattım. Bir orkestra bir ilan vermiş, 'zilci aranıyor' diye. En arkada, çok az iş düşen bir iş. İş görüşmesine gelen bir zilci 1001 dolar istemiş. Sormuşlar '1000'i anladık da 1 dolar ne için? '. '1 Doları zili çaldığım için, 1000 doları zili ne zaman çalacağımı bildiğim için istiyorum' demiş. Biz kafa sallıyoruz ama ne zaman kafa sallayacağımızı biliyoruz. Şimdi de burada konuklarımıza zaman zaman eşlik edeceğim." Bakan Avcının bu sözleri salondan alkış aldı.
EİNSTEİN ÖRNEĞİNDEKİ 'ATANAMAYAN ÖĞRETMEN' VURGUSU
Eğitimde temel malzemenin kalem ve kağıt olduğunu söyleyen Bakan Avcı , “Okullarda tablet dağıtım törenlerine katılıyorum zaman zaman. Tabletleri gençlerimize verirken, öncelikle bunun sadece bir araç olduğunu ve bazı şeyleri biraz daha hızlı ve kolay yapmamızı sağlayacak bir araç olduğunu söylüyorum. Tablet bilgisayarlarımız olsun, derslerimizi işlerken bazı konuları izlerken, paylaşırken, veri alırken kullanalım. Ama bizim gerçek üretkenliğimizi ilk dışa vuracak olan ilk başvuracağımız alet bu alçak gönüllü kalemlerimizdir.Temel olan kağıt ve kalemdir" şeklinde konuştu. Avcı, Albert Einstein'ın izafiyet teorisini atanamayan bir öğretmen olarak Zürih'te memur olarak çalıştığı patent enstitüsünde bilgisayarı olmadan kalem kağıtla oluşturduğunu anlattı.
HABERCİLERİ ATLATTI
Bakan Avcı oturumun ardından kendisine gündemle ilgili soru sormak için hazırlık yapan haberci ordusunu atlattı. Avcı, arka kapıdan çıkarak Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nden ayrıldı.
BİR ZAMANLAR PROGRAM SUNUYORDU…
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 1996- 1997 yılları arasında Kanal 7 Televizyonunda 360 Derece adlı programı hazırlayıp, sunuyordu.