GELİBOLU'DA KONUŞTU
Bazı açılışlara katılmak ve partisinin belediye başkan adaylarını tanıtmak için Çanakkale’ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ilk durağı Gelibolu İlçesi'nde katıldığı toplantısında Ak Parti'nin Gelibolu Belediye Başkan adayı Aygen Akdağ, Kavak Belediye Başkan edayı Süleyman Işık ve Evreşe Belediye Başkan adayı Kamil Soyuak’ı partililere tanıttı.  Buradaki konuşmasında muhalefete yüklenen Müezzinoğlu, “Bizi yolsuzlukla suçluyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ne yaparsanız yapın, Ak Parti ile, Ak Parti kadrolarıyla yolsuzluğu örtüştüremezsiniz. Yolsuzluk sizin döneminizdedir, yolsuzluk, hırsızlık size ait bir sıfattır” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'a belediye başkanı olduğu dönemdeki hizmetlerini öven Müezzinoğlu, "Çöpler patlıyor, vatandaş altında ölüyordu. İstanbul’da sular akmıyordu. İSKİ yolsuzluğu dolayısıyla İSKİ’ye karne verilmiyordu. Milletin imkanlarını, İstanbul'un imkanlarını İstanbul’a döndürdü" diye konuştu.
Muhalefetin, milletin duygularına, aklına, hayallerine  dün olduğu gibi bugün de değer vermediğini ileri süren Müezzinoğlu, "İnşallah kaybede kaybede yakında sonları gelecek" dedi. Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:B
"Şimdi, 'Yeni dönemi başlattık, birleşerek, bütünleşerek büyüyeceğiz' diyorlar. 5 yıl önce mavi dosyayı kaldırıyor, Şişli Belediyesi'nin önünde, 'Ey Sarıgül, bu dosya ile nasıl gezeceksin, bu yolsuzluklarla milletin huzuruna nasıl çıkacaksın?' diyen Kılıçdaroğlu, bir bakıyoruz ki hokus pokus, mavi dosya olmuş beyaz dosya. Hani yolsuzluklar, hani hırsızlıklar, hani sen söylemiştin bunu. Niye Sarıgül aday oldu İstanbul'dan? Talimat öyle geldi de onun için. Talimatla bir 5 yıl önce yine bakıyorsunuz, 'Ankara’da Mansur Yavaş CHP'ye seçim kaybettirdi' diye söylenmedik söz yok. Bir taraf, 'Sen faşistsin' dedi, öbür taraf, 'Sen komünistsin' dedi. Hatta Mansur Yavaş’ın bunlarla ilgili sözleri var, ben onları söylemeye hicap ediyorum. CHP için söylüyor, dün bir bakıyorum Mansur Yavaş Ankara’da rüyasında görse inanmayacağı tabiri söylüyor, "Yüzde 51’le Ankara’da büyükşehir belediyesini alacağız.' diyor."
ECEABAT'TA KONUŞTU
Gelibolu’nun ardından Eceabat İlçesi’ne geçen Bakan Müezzinoğlu, burada ise 18 Mart Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını yaptı. Türkiye’de 30 bin hekim açığı olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerini vatandaşlarımızın her kesimine, önünde herhangi bir engel bırakmadan kolay ve hakkaniyetli ulaşılabilir bir noktaya taşımak için son 11 yılda önemli adımlar attık. Dönüşüm projelerini başarıyla uyguladık. İstiyoruz ki sağlıklı bireylerimiz, ailelerimiz ve toplumlumuz olsun. Tabi eksikliklerimiz var. Ülke olarak yaklaşık 10 bin pratisyen, 20 bin civarında da uzman hekim açığımız var" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son yıllarda tıp fakültelerinde kontenjan artışıyla bu açığı kapatma gayreti içinde olduklarını anlatırken de "Ama bir hekimin, hele hele uzman hekimin toplumun hizmetine girmesi en hızlı şekilde 10 yıl. Şu an bu sürecin 5 yılını geçirdik. İnşallah 5 yıl sonra, her yıl 2 bin, 3 bin, 5 bin ilave fazlalıklarla daha rahat nefes alabilir bir noktaya geleceğiz” diye konuştu. Müezzinoğlu, hakimlere uygulanan şiddete de değinip, “Onlar sizin için var sahip çıkın” dedi.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve protokol üyeleri ile açılışı yapılan sağlık merkezini gezen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Çanakkale’ye geçerek burada Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.
Ersan KÜÇÜKKURU- Doğan ZELOVA/ÇANAKKALE, ()