ANTALYA Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun işsiz 7 bin Yunan doktoru Türkiye'ye davet etmesini eleştirerek, "Türklerin misafirperverliği ile düşene yardım etme geleneğini gösterdiği için kendisini tebrik ediyorum" dedi.
Yunan doktorların Türkiye'de çalışmasının uygulama yönünden imkansız olacağını savunan Ertürk, en büyük problemin dil sorunu olacağına dikkati çekti. Sağlık Bakanlığı'nın Türk hekimlerine yeterli ekonomik ve çalışma koşullarını sağlayamadığına değinen Ertürk, Türkiye'de doktor açığının en büyük nedeninin bölgeler arasındaki dengesiz hekim dağılımı olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun açıklamasında 'Yunanistan'ın başardıklarını katlamalı olarak başaran bir Türkiye oldu' ve 'Yunanistan'da 7 bin doktor yurtdışında iş arıyor. Benim de onlara ihtiyacım var' ifadesini kullandığını hatırlatan Ertürk, "Türklerin misafirperverliği ile düşene yardım etme geleneğini gösterdiği için kendisini tebrik ediyorum. Bu açıklamanın Yunan hükümetine karşı siyasi nedenlerle yapıldığını düşünüyorum. İyi niyetli, siyasi amaçla yapılan bir açıklama" diye konuştu.
Yunan doktorlarının Türkiye'de çalışmasının çok zor göründüğüne dikkati çeken Ertürk, şöyle konuştu:
"Hasta ve doktorlar birbirini nasıl anlayacak? Hastalar Yunanca mı öğrenecek? Her doktorun tercümanı mı olacak? Sağlık Bakanlığı öncelikle mevcut hekimlerin çalışma imkanlarını kolaylaştırmalı. Türkiye geneline hekim dağılımı dengeli biçimde sağlanmalı. Kendi hekimlerimize yeterli imkanlar sağlanmadan Yunan hekimlere nasıl sağlanacak?"