SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,
"Bugün ki medyaya yansıyan haber, Yunanistan'ın 7 bin doktoru yurt dışında iş arıyorlar. Benim de onlara ihtiyacım var. Yunanistan'ın 7 bin doktoruna kapılarımız açık. Onları ülkemize hizmet etmeye davet ediyorum" dedi. Müzezzinoğlu, "(ODTÜ olayları) "ODTÜ’de Recep Tayyip Erdoğan veya Melih Gökçek kendi evine özel yol mu yapıyor?" diye konuştu.
  İstanbul İl Özel İdaresi tarafından  Küçükçekmece’de yaptırılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı. 2015 yılında hizmete girmesi beklenen sağlık merkezinin temel atma törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldı.
"SAĞLIKLI TOPLUM OLMAZSA OLMAZ"
46 üniteli olacak Küçükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ideal ve hedeflerin muasır medeniyetler seviyesine çıkmak olduğunu belirterek, “Sağlıklı toplum bizim olmazsa olmazımız. Sağlık hizmetleri geleceğimiz inşasında en önemli hizmetlerden biri" dedi.
"YUNANLI DOKTORLARA İHTİYACIM VAR"
Törenin açılış konuşmasında Yunanlı 7 bin doktorun iş aramak adına yurt dışına çıktığını ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’ye zamanında Yunanistan’ın örnek gösterildiğini belirtti. Türkiye’nin 2002 yılından beri Yunanistan’ın başardıklarını katlamalı olarak başardığını kaydeden Müezzinoğlu, “Bugün ki medyaya yansıyan haber, Yunanistan’ın 7 bin doktoru yurt dışında iş arıyorlar. Benim de onlara ihtiyacım var. Yunanistan’ın 7 bin doktoruna kapılarımız açık. Onları ülkemize hizmet etmeye davet ediyorum" diye konuştu.
"MİLLETİN ÜMÜĞÜNÜ SIKAMAYACAKLAR"
Gezi Parkı olaylarında milletin istismar edildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Milleti istismar edenlere, kandıranlara asla prim vermeyin. Gezi olayında benzerini yapmak istediler. Daha önce alıştıkları milletin ümüğünü sıkmak anlayışını yeniden canlandırmaktır. Şimdi milleti hortumlayanların ümüğü sıkıldığı için birileri gürültü çıkarıyor. Ama bundan sonra milletin ümüğünü sıkmaya çalışanlar çok iyi bilsinler ki artık milletin ümüğünü sıkamayacaklar. Bu anlamda cesur davranırlarsa bilsinler ki onların ümüğü çok daha net bir şekilde sıkılacaktır. Dolayısıyla akıllı olsunlar, millete teslim olsunlar. Kayıtsız şartsız egemenlik milletindir ve onun da yeri sandıktır" şeklinde konuştu.
"ODTÜ’DE KENDİ EVİNE ÖZEL YOL MU YAPIYORLAR?"
ODTÜ’de yaşanan olaylara da değinen Müzezzinoğlu, şunları söyledi:  “Birileri sandığın mesajını almıyor. Sonra da provoke ediyor. Şimdi ODTÜ’deki hadiseleri provoke ediyorlar. ODTÜ’de yapılmak istenen ne? ODTÜ’de Recep Tayyip Erdoğan veya Melih Gökçek kendi evine özel yol mu yapıyor? 5 milyon nüfuslu Ankara’nın trafik sorununu çözmek için millete hizmet etme adına 20 yıl önce projelendirilmiş bir projeyi hayata geçiriyor. Ama birilerini provoke ederek, gençleri tahrik ederek bu ülkenin kalkınmasına, bu ülkenin istikrarına mani olmaya bundan sonra kimsenin gücü yetmeyecek" dedi. Konuşmalarının ardından temel atma töreninin gerçekleşebilmesi için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla butona basıldı. Müzezzinoğlu ve Mutlu daha sonra temelin atıldığı bölgede incelemelerde bulundu.