YALOVA'da konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müzezinoğlu, Soma'daki maden faciasına değinirken, "Bu felaketten işletmecisinden yöneticisine, yöneticisinden denetçisine kadar sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve geleceğe daha güvenli yolculuk yapabilmek adına buralardan önemli dersler çıkarmamız gerektiğine de inanıyorum" dedi.
Ziyaret ve açılışlar için İstanbul'dan deniz yoluyla Yalova'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İDO İskelesi'nde Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal tarafından karşılandı. İDO İskelesi’nden yürüyerek Yalova Valiliği’ne geçen Müezzinoğlu, bu sırada halkla selamlaşarak, sohbet etti. Daha sonra Yalova Valiliği'ne geçen ve burada anı defterini imzalayan Bakan Müezzinoğlu'na Yalova Valisi Esengül Civelek tarafından gümüş tabak içinde lokum hediye edildi.
Kentteki sağlık hizmelerini incelemek ve 1 Haziran’da yapılacak belediye başkanlığı seçiminde Ak Parti'nin adayı Yakup Koçal’ı desteklemek amacıyla kente geldiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Yalova, Türkiye’nin en genç illeri arasında. Yalova, 20 yaşına henüz basmadı. Yalova gerek doğal konumu, gerekse coğrafi konumuyla, İstanbul, Bursa, Kocaeli’nin saç ayağının arasında kalmış bir ilimiz. Ancak çok farklı zenginlikleri olan bir kent. Yalova’da bakanlığımıza ait Termal Kaplıca İşletmeleri’yle ilgili bir çalışma yaptık. Umut ediyorum ki önümüzdeki 3 ayın içinde Yalova Termal Tesisleri’ni, termal, sağlık ve doğa turizmine hitap edebilecek, ulaslararası bir cazibe merkezi haline getirmiş olacağız."
"301 MADEN ŞEHİDİMİZE TEKRAR ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM"
Konuşmasında Soma'daki maden faciasına da değinen Bakan Müezzinoğlu, 5 gün önce Soma’da görülen maden kazasında yaşamını yitiren 301 madenciye tekrar Allah’tan rahmet dilediğini belirtirken, "Ailelerine sabırlar diliyorum. Aile, yakınları ve milletimizin başı sağ olsun. Bu felaketten işletmecisinden yöneticisine, yöneticisinden denetçisine kadar sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve geleceğe daha güvenli yolculuk yapabilmek adına buralardan önemli dersler çıkarmamız gerektiğine de inanıyorum. İnşallah ülkemizin de milletimizin de geleceği bugünden daha güzel olacaktır" diye konuştu.

SG,ÖÇ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)