GENÇLİK MERKEZİ'NDEN YOLU GEÇEN POLİSİMİZE MOLOTOF KOKTEYLİ ATMAZ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Kütahya'da valiliğin ardından Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ve Ak Parti il teşkilatını ziyaret etti. Bakan Kılıç daha sonra Ali Paşa Mahallesi'nde eski Bağ-Kur binasının Gençlik Merkezi'ne dönüştürülmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Binanın açılışını yapan Bakan Kılıç, törenden sonra Cumhuriyet Caddesi'nde esnafları ziyaret etti.
Bakan Kılıç son olarak Osmangazi Mahallesi'nde yapılacak 2 bin 500 kişilik spor salonu ve yeni gençlik merkezinin temel atma törenine katıldı. Bakan Suat Kılıç törende yaptığı konuşmada, "Gençlik Merkezi'nden yolu geçen bir gencin annesine babasına saygısızlığı olmaz, topluma ve doğaya hoyratça davranışları olmaz, polisimize molotof kokteyli atmaz, devlet malına, kamu malına zarar vermez. Buralardan yolu geçenler, sprey boyalarla belediye otobüslerinin üzerine bölücü sloganlar yazmaz. Buralara yolu düşen gençliğin elinde kalem, kitap ve bilgisayar vardır" dedi.
ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARINA GEÇMİŞTEKİ ÇİLELERİ ANLATMALI
Ailelerin çocuklarına geçmişte yaşadıkları sıkıntıları anlatmaları gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Yeni nesil hastanede muayene olmak için beklediğimiz kuyrukları, kırtasiyelerde kitap almak için beklenen sıraları bilmezler. Onlar ders başı yapıldığında kitaplar hep masanın üzerindeymiş zannediyorlar. Anne babalar çocuklarına geçmişte çekilen çileleri anlatmalı ki gençler Türkiye nereden nerelere gelmiş bilsin" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç temel atma töreninden sonra karayoluyla Kütahya'dan Ankara'ya hareket etti.