"MEDENİYET, HUZUR VE BARIŞ GÖTÜRDÜK"
Sarıkamış'ta Toprak Otel'de düzenlenen 'şehitleri anma programına' katılan Bakan Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış'ta vatan savunması sırasında donarak şehit olan ecdadı yad etmek için bir araya geldiklerini anımsattı. Vatan uğruna aldıkları emri sorgulamadan yerine getiren vatan evlatlarının nelere kadir olduklarına dikkati çeken Kılıç, tarihte alınan galibiyet ve mağlubiyetlerden ders çıkarmak gerektiğini bildirdi.
Milletin hiçbir zaman istiklalden ödün vermediğine işaret eden Kılıç, Sarıkamış'ta yaşananların 99 yıl sonrasında birçok milli savunma sanayi ürününü üretmeye başladığımızı belirtti. Bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Gittiğimiz hiçbir yere kan ve gözyaşı götürmedik. Biz millet olarak geçmişimizde, tarihimizde nereye gittiysek medeniyet götürdük. Huzur götürdük, barış götürdük. Burada şehit olan ecdadımız, atalarından almış olduğu güçle bize bu vatanı emanet etti. Bizler devralmış olduğumuz bu görevi inşallah ilelebet taşıyacağız."
Vali Eyüp Tepe, konuşmalardan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'a geçen yıl Allahuekber Dağları'nda yapılan toplu yürüyüş fotoğraflarını verdi.
Protokolde yer alanlar, Toprak Otel önüne çıkarak Bayraktepe Kayak Merkezi'nde Jandarma timlerinin yaptığı meşaleli kayak gösterisini izledi.