TURKİSH AİRLİNES OPEN GOLF TURNUVASI ÖDÜLLERİ KILIÇ'TAN
Antalya'da düzenlenen Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası sona erdi. Turnuvanın birincisi Victor Dubuisson'a ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya'da düzenlenen Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'nın ödül törenine katıldı. Ödül törenine Bakan Kılıç'ın yanı sıra, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldı. Turnuvada birinci olan Fransız oyuncu Victor Dubuisson'a ödülünü, Bakan Suat Kılıç verdi.
Ödül töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, dünyanın en popüler golf turnuvasını, dünyanın en iyi golf oyuncularıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Türkiye'nin daha pek çok organizasyona ev sahipliği yapacağını dile getiren Bakan Kılıç, bunların pek çoğuna da Antalya'nın ev sahipliği yapacağını vurguladı.
Antalya'yı yaptıkları spor yatırımları ile uluslararası spor markası haline getirmek istediklerini kaydeden Bakan Kılıç, "Antalya'da golf büyümeli, onunla birlikte Türkiye'nin reklam payı büyümeli. Tabi Antalya sadece golfte değil, diğer spor branşlarında da Türkiye'nin yükselen uluslararası markası olmalı" diye konuştu.
Mevcuttaki golf sahalarının uluslararası müsabakalara cevap verme yönünde herhangi bir eksiği bulunmadığını dile getiren Bakan Kılıç, "Bunlar daha ziyade turizm yatırımları için yapılan sahalar. Bu etkinlikler büyüdükçe, lisanslı golf sporcularımızın sayısı arttıkça, nihayetinde öncelikle Antalya uluslararası bir müsabaka alanına da kavuşmuş olacak. Müsabaka odaklı sahalar da gelecek. Golf Türkiye'de yeni yeni büyüyor. Hedefimiz Türkiye'deki lisanslı golf sporcularının sayısını hızla artırmak" diye konuştu.