'DOKTORLAR GENÇLERE ANTİDEPRESAN YAZMASIN'
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Isparta programı kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kılıç, Isparta'da gelecek ay bir gençlik merkezinin daha açılacağını, bu merkezlerde Mehmet Akif Ersoy'un, Necip Fazıl Kısakürek'in tarif ettiği nesillerin yetişeceğini ifade etti.
Bakan Kılıç, "Gençlik merkezlerinden yetişen nesiller, polisine molotofkokteyli atmayacak, kamu araçlarını ters çevirip yakmayacak, devlet binalarını taş yağmuruna tutmayacak gençler olacak" dedi.
GENÇLERE TASAVVUF MÜZİĞİ
Spor yapan gençlerin gelecekte antidepresanlara ihtiyacı olmayacağına inandığını söyleyen Bakan Kılıç, hükümet olarak sporun hayatın merkezine yerleştirilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti. Gençleri, bağlama, gitar, ney gibi enstrümanlarla tasavvuf müziğiyle buluşturduklarını anlatan Bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Bir enstrümanla buluşan gencin antidepresana ihtiyacı yoktur. Antidepresanla değil enstrümanla buluşsun gençlerimiz. Kültürle, sanatla, tiyatroyla, okuma salonlarıyla, kütüphaneyle, gençlik liderleriyle buluşsun gençlerimiz. Bu spor salonları ile buluşsun. 2 yıldır bu şuurla çalışıyoruz. Yarınların Türkiye’si çok daha güvenli olacak. Gençlerimizin bağları daha kuvvetli olacak. Antideprasana değil bir enstrüman ihtiyacımız var. Enstrüman olan yerde antidepresana ihtiyaç olmaz. Doktorlarımızdan da rica ediyorum, özellikle gençlerimiz için reçete yazma noktasında çok hevesli olmasın. Sağlık Bakanlığı'ndan aldığım veriler, Türkiye'nin antidepresan kullanımında ve yazımında Batılı ülkelerden daha cömert olduğunu gösteriyor. Reçete kullanımına bu kadar hevesli olmayalım. Önce enstrüman, spor, sanat, tiyatro, sinema, okuma salonları olsun."