GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün gece, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde, Osmanlı- Rus savaşı sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen askerleri anmak için sahnelenen '90 bin ay yıldız' adlı tiyatro oyununu izledi. Ayakta izlenen oyunun ardından konuşan Bakan Kılıç, "İnşallah hiçbir zaman bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmayacağız" dedi.
Sarıkamış ilçe merkezindeki spor salonunda dün akşam düzenlenen tiyatrolu anma gecesini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte protokol üyeleri ve yaklaşık 1000 kişi izledi. Anma gecesi Kuranı Kerim okunması ve şehitler için dua edilmesiyle başladı. Ankara’dan gelen 32 kişilik Beyaz Düşler Tiyatrosu, '90 bin ay yıldız' oyunu başarıyla sergiledi. Allahuekber Dağları'nda 99 yıl önce yaşananları canlandıran tiyatrocular izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Mehmetçiklerin soğuk ve açlık karşısında verdiği mücadeleyi anlatan sanatçılar, oyunun sonunda ayakta alkışlandı. Tribünde oyunu izleyen Bakan Kılıç da tiyatrocuları başarılarından dolayı kutladı.
Gecede bir konuşma yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Allah hepimizi ecdadımıza ve bu millet için bu vatan için şehit olanların mertebesine eriştirsin" dedi. Bakan Kılıç, şunları söyledi:
"Bizler üzerimize yüklenmiş olan sorumlulukları yerine getirirken sizlerin desteğine, dualarına, aynı zamanda da arkamızda değil yanımızda durmanıza ihtiyacımız var. Bizimle beraber el ele kol kola yürümenize ihtiyacımız var. Bir milletin birliği ve beraberliği var ise bu birliği ve beraberliği ortak bir inançla ve duygu birliğinde birleştirip geleceğe yürüyebiliyor ise o zaman başarılı olur. Dolayısıyla İstiklal şairimizin dediği gibi Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Sizler ve bizler bu temenninin bu duanın koruyucusu olacağız. İnşallah hiçbir zaman bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmayacağız. Bu yürüyüş Allahın izniyle hiçbir zaman durmayacak. Bizler bir gün hepimiz sonsuz aleme geçeceğiz. Ancak bu dünyada devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Bunun koruyucusu sizler olacaksınız."