Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bayrampaşa Belediyesi Bereket Ekspresi'nin Balıkesir Tren Garı'nda veridğİ iftar yemeğine katıldı. İftara katılanlara seslenen Bakan İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 10 Ağustos'ta Köşk'e göndermeyi planladıklarını söyledi. Kanlı bir Ramazan yaşadıklarını hatırlatan Bakan İslam, "Bütün dünyaya, mazlum halklara, Türkiye'ye ve tüm İslam alemine hayırlı, refah ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı diliyorum" dedi.
Bayrampaşa Belediyesi Bereket Ekspresi'nin bu günkü durağı Balıkesir Tren Garı oldu. Bereket Ekspresi'nin iftar yemeğine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Ahmet Edip, Uğur, Altıeylül Belediyesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediyesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte katıldı. Bakan Ayşenur İslam, İftar öncesinde, Balıkesir Tren Garı'nda yemeğe katılan yüzlerce Balıkesirliye seslendi. Bakan İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıkarmayı planladıklarını belirtip, "Dünyanın en büyük ilk 16 ekonomisi arasındayız. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde inşallah 10'uncu büyük ülke olmayı hedefliyoruz. Borçlarımızı kapattık. IMF'ye olan borcumuzu kapattıktan sonra IMF Başkanı'nı çağırdık, ona dedik ki, kardeş buyur ihtiyacın olursa sana borç veririz, kredi açarız dedik. Bu kadar büyük mutluluklar yaşadık. Sadece ekonomik anlamda değil sosyal anlamda da dünyanın en büyük ülkeleri ile aşık atmak durumundayız. Artık bir sosyal devletiz. Fakirimizin yoksulumuzun halinden haberdar durumdayız. Onlara devletin şefkat elini uzatabilecek durumdayız. Bu gün 400 Bin engellimize evinde bakım ücreti ödüyoruz. On binlerce yaşlımızı huzurevlerinde bakıyoruz. Binlerce gencimizi öğrencimizi, bakanlığımızın sevgi evlerinde barındırıyoruz. Bütün bunları yapmaya kudretimiz yetiyor. Daha fazlasını yapabilecek gücümüz de var. Bütün bunları gerçekleştirirken bizlere liderlik eden sevgili başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı İnşallah birkaç gün sonra, 10 gün sonra Cumhurbaşkanı Köşkü'ne göndermeyi planlıyoruz. Balıkesir'den bu konuda çok büyük bir destek bekliyoruz. Sevgili başbakanımızı, cumhurbaşkanı gördükten sonra da, büyük bir uyum içerisinde, biraz önce sözünü ettiğim bu faaliyetleri katlayarak, güçlendirerek devam ettireceğiz. Yeter ki siz arkamızda olun. Türkiye bir daha içine kapanmayacak. Türkiye bir daha başını önüne eğmeyecek. Türkiye bir daha Filistin cayır cayır yanarken, 'Bana ne?' demeyecek. Türkiye bütün mazlumların sesi olacak. Türkiye kendisine nerede ihtiyaç duyan insan varsa orada olacak. Kanlı bir ramazan geçirdik, ama inşallah bayramımız barış içinde olur. Bütün dünyaya bütün mazlum halklara, bütün Türkiye'ye bütün İslam alemine hayırlı, refah ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı diliyorum. Türkiye başta Filistin olmak üzere dünyanın bütün mazlumlarının yanında bulunmaya önem verecektir" dedi.
SİNEK RAHATSIZ ETTİ
Bakan Ayşenur İslam Balıkesirlilere hitap ederken, bir ara yüzüne konan sinekten rahatsız olurken ani bir hareketle sineği kovdu. Bakan İslam, konuşmasını bitirdikten sonra Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Bakan İslam'a da necefli maşrapa, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a fincan takımı armağan etti.

FOTOĞRAFLI