Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/HENDEK ( (Sakarya), ()- AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sağanak yağmurun vurduğu Sakarya'nın ilçelerinde incelemelerde bulunup, vatandaşların sorunlarını dinledi. Bakan İslam, Hendek İlçesi'nde Belediye Başkanı AK Partili Ali İnci'ye ilk olarak evlere çamaşır makinesi gönderilmesi için talimat verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, uzun süreli yağan sağnak yağmur sonrasında sel felaketi yaşayan Akyazı, Geyve ve Hendek ilçelerinde selin yol açtığı hasarları incelemek için Sakarya'ya geldi. Bakan İslam ilk olarak büyük ölçüde zarar gören Hendek İlçesi'ne geldi. Burada ilçenin sel sonrası gördüğü zararlarla ilgili afet raporunu inceleyen Bakan İslam, yaşanan afetle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. 'ÖNCE HAYATI NORMALE DÖNDÜRECEĞİZ'
Bakan İslam, yaptığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada selin yaşandığı yerlerde önce hayatın normal hale getirilmesi için, daha sonra da zararların giderilmesi için çalışmalar yapılacağını kaydetti. Sel sonrası çiftçilerin ve sanayicilerin büyük ölçüde zarar gördüğünü dile getiren Bakan İslam şunları söyledi:
"Bundan sonrası tabi tedbir almak. O konuda da biz elimizden geleni yapacağız. Gördüğüm kadarıyla da Hendek'te, Geyve'de, Karapürçek'te, Akyazı'da, Kocaali'de, Erenler'in köylerinde ciddi hasar var. Ekili alanlar da zarar gördüğü  için ekonomik manada bizi zorlayacak bir zarar var. Her ikisi açısından da ne yapabileceğimize acilen bakacağız. Önce hayatı normale döndürmemiz gerekiyor bu alanlarda. Öncelikle bunları yapmaya çalışacağız. Ondan sonra da uğradığımız ziyanin karşılanması çiftçilerimizin tekrar tarıma dönebilmesi için çalışmalar yapacağız."
SELZEDELERE ÇAMAŞIR MAKİNESİ TALİMATI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hendek'te sel ile ilgili afet raporunu aldıktan inceledikten sonra selin vurduğu mahalle ve köylere giderek selzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hendek'in selden büyük zarar gören Kargalıhanbaba Mahallesi'ne gelen İslam burada ailelerin sorunlarını dinleyerek  bilgi aldı. Sel anında evlerinde olan mahalle sakinleri zararları anlatırken, Bakan İslam'dan yardım istedi. Mahalle sakinleri evlerinde kullanabilecekleri eşyanın kalmadığını dile getirdi. İslam, selzedelerin uğradıları zararlar hakkında bilgi aldıktan sonra Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye zarar gören evlere öncelikli çamaşır makinesi gönderilmesi talimatını verdi.
Bakan Ayşenur İslam, daha sonra Akyazı İlçesi'nde de incelemelerde bulunmak üzere Hendek'ten ayrıldı. İslam, gün boyunca hasar gören ilçeleri ziyaret etti.

AG(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)