"DEVLETTE BİR YOLSUZLUK YOK"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Yalova'da, AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri ile bir araya geldi. İslam, “Kendi başına bir şey yapan varsa cezasını hukuk verir, Allah verir. Biz onların savunucu değiliz ama devlette bir yolsuzluk yoktur" dedi.
Yalova Belediye Nikah Salonu’nda partililere seslenen Bakan İslam, kadına şiddet konusunda ciddi bir zihniyet değişimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Şiddetle mücadele konusunda iyi bir noktaya doğru gittiklerini ifade eden Bakan Ayşenur İslam, şöyle konuştu:
"Bu bizim toplumumuzun ciddi sosyal yaralarından biridir. Tamamen engelleyebilmiş değiliz. Yasal tedbirlerimizi almış durumdayız ama bununla ilgili çok ciddi bir zihniyet değişimine, eğitim çalışmasına ihtiyacımız var." 
Şiddete karşı kız ve erkek çocukların mutlaka eğitilmesini isteyen Bakan Ayşenur İslam, "Kamu kuruluşlarında bizim bakanlık olarak yaptığımız eğitim çalışmalarımız var. Asker ocağı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlarımızla, muhtarlarımızla ve kırsal kesimlerde halka yönelik yaptığımız eğitimlerle bu konuda mücadele etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
"ÇİĞ YEMEDİK, KARNIMIZ AĞRIMAZ"
Yapılacak yerel seçimlerin adeta referanduma ve genel seçim havasına dönüştürüldüğünü söyleyen Ayşenur İslam, bu seçimden de alınlarının akıyla çıkacaklarını açıkladı. "Çiğ yemedik karnımız ağrımaz" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Üzerimizde oynanan bir takım oyunlar, hakkımızda çıkarılmış bir takım iftiralar var. Bu iftiralar, bu yalanlar, bu kaset düzenbazlıkları elbet hukuk çerçevesinde değerlendirilecek ve sonucu alınacak. Ama şu anda Türkiye’nin hukuk sistemi de bir darbe ile karşı karşıya olduğu için işler ne yazık ki geç ilerliyor. Bizim şimdi sokak sokak dolaşıp aslında bu iftiraları, yalan ve düzmece olduğunu halkımıza anlatmamız gerekiyor."
Konuşmasında, yolsuzluk iddialarının külliyen iftira olduğunu ifade eden Bakan İslam, "İnsanın iyisi de olur kötüsü de olur. Hırlısı da olur hırsızı da olur. Kendi başına bir şey yapan varsa cezasını hukuk verir, Allah verir. Biz onların savunucu değiliz ama devlette bir yolsuzluk yoktur" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam daha sonra, partililerin düzenlediği Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki yürüyüşe katıldı.

SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)