İdris TİFTİKÇİ  / İSTANBUL, () Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kasımpaşa Küçükpiyale Mahallesi'ndeki Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi'nin açılışını yaptı.
Türkiye'de sosyal belediyeciliğin son dönemde geliştiğini anlatan Bakan İslam, "Biz de bu özel uygulamaları tespit edip derhal gözden geçirerek yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Birazdan açılışını yapacağımız sosyal yardım market de bu iyi uygulamalardan biri" dedi. Mernis Projesi'ni 3 ay önce belediyelere açtıklarını belirten Ayşenur İslam, "Dolayısıyla bakanlığın elindeki 'ihtiyaç sahibiyim' diyen ailelerin bilgisine isteyen belediyeler sahip olabilecek. Biz de onların elindeki bilgileri görebileceğiz. Daha entegre, daha bilinçli birtakım hizmet modelleri denenecek. Bir hükümet, bir devlet sosyal hizmetlerde kendini iyi hissedebiliyorsa iyi hizmet verebiliyor demektir. Halkın rızasını alan hakkın da rızasını alır. Tesisimiz, hepinize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Beyoğlu'nda ihtiyaç sahibi vatandaşlara hemen hemen bütün esnafların yardım ettiğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, "Eğer devlet fakire el uzatmazsa toplumsal huzuru nasıl getirebilir? Bizler devletin eliyle vatandaşlarımızla temas kuruyoruz ve herkese sahip çıkıyoruz. Biz veren el ile alan eli buluşturuyoruz. Bu projede yılda 12 milyon liralık bir yardım yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardan İslam magazayı açtı. Bakan İslam ve beraberindekiler daha sonra mağazada incelemelerde bulundu

(FOTOĞRAFLI)