KINIK'TA ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
Maden faciasının meydana geldiği Manisa'nın Soma İlçesi'nden, komşu İzmir'in Kınık İlçesi'ne geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, burada Kaymakam İlyas Gün, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Gezer, Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer tarafından karşılandı. İlk olarak Çanköy Mahallesi'ne geçen Bakan İslam, burada Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler Ramazan Kökçü, Ramazan Yavaş ve Adem Çetiner'in ailelerini ziyaret edip başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan İslam'ın ziyaretlerine AK Parti İzmir milletvekilleri İlknur Denizli ile Nesrin Ulema, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve diğer yetkililer de eşlik etti.
EV İSTEDİ
Çanköy Mahallesi'ndeki ziyaretlerin ardından Bakan İslam, Yukarı Mahalle'ye geçti. Burada da Akdeniz anemisi hastası olan 14 yaşındaki oğlu İsmet Salgın'ın tedavi masraflarını karşılayabilmek için çalıştığı maden olacağında ölen İbrahim Salgın'ın evine ziyarette bulundu. İsmet Salgın ve kardeşleri Gökçe Salgın ile Şirin Salgın tarafından kapıda karşılanan Bakan İslam, ailenin iki odalı evine geçip, ölen madencinin eşi Aynur Salgın'a başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan İslam, anne Salgın'dan oğluna yapılacak ilik nakli konusundaki gelişmeler konusunda bilgi aldı.
Doktormarın Akdeniz anemisi olan oğlunun burada yaşamasının uygun olmadığını söylediğini belirten anne Salgın, "Devletimizden bize sahip çıkmasını, sağlıklı yaşam sürebileceğimiz bir ev vermesini istiyoruz" dedi. Bunun üzerine Bakan İslam, "Soma'da uygun arsa arayışımız başladı. Arsa bulur bulmaz, inşaatlara başlayacağız ama bu süre zarfında evinizin rutubet alan duvarları ve diğer eksiklikleri için önümüzdeki hafta içerisinde Kınık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından tespit yapılıp kısa sürede bu eksiklikleri gidereceğiz'" sözü verdi. Bakan İslam, ilik nakli bekleyen İsmet ve iki kardeşine oyuncak hediye ettikten sonra ayrıldı.
Çıkışta kendisini bekleyen Roman vatandaşlar ile bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Bakan İslam ilçeden ayrıldı.

Cevdet ŞEN/KINIK (İzmir), ()

(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)