Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) sanayicilerine “Yatırımlardan korkmayın” çağrısında bulundu.
Bakan Fikri Işık’ın sanayicilerle Anemon Otel’deki buluşmasında Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, MOSB Başkanı Sait Türek ve sanayiciler hazır bulundu. Ssanayicilere seslenen Bakan Işık, Manisa’nın önemli bir sanayi ve ihracat yapan kent olduğuna dikkat çekti. 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedeflerinde Manisa’da büyük destek beklediklerini belirten Bakan Işık şunları söyledi:
“Yabancı şirketlerin yatırımlarına da büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Türkiye üretmeli, yatırım yapmalı. İhracat bazlı büyümeyi sağlamalı. Hükümet olarak kumu alımlarına da önem veriyoruz. Kamu alımları tercih edilirse daha hızlı gelişiriz. Dünya dijital çağın başlangıcında. Biz de dijital çağda varız diyebiliyoruz. Türkiye’nin kendi ürettiği ürünleri kullanması ve ihraç etmesi için çalışıyoruz. Bu yıl cari açık ülke açısından bir risk değerlendirmesinde ön plana çıktı. Tedbirleri devreye soktuk. Cep telefonlarında taksidi kaldırdık. Cari açık geçen yılın ocak ayında 5.8 milyar dolarken bu yıl aynı ayda 48 milyar dolara düştü. Sanayi üretimi geçen yıla göre yüzde 7.3 gibi pek çok ülkeyi kıskandıracak bir performansı gösterdi.”
Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili yaşananlara da değinen Bakan Işık, “Türkiye istikrar sayesinde başarılara imza attı. Son operasyonların sadece millete değil demokrasiye karşı operasyon olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de her şey çok iyi derken, 'yolsuzluk batağına battı demeniz' kimseye inandırıcı gelmez. Eğer bir yapı, devletin içerisine sızar, yıllarca Türkiye’nin stratejik kurumlarında örgütlenir, seçime 3 ay kala operasyon yapmaya kalkarsa sadece Türkiye Cumhuriyeti değil, buna dünyanın hiçbir devleti sessiz kalamaz. Yolsuzlukların üzerine gitmek konusunda önemli adımlar atılacak. Şu anda verdiğimiz mücadele demokrasiye operasyon yapmak isteyenlerin devletin içinden tasfiye edilmesi mücadelesidir” dedi.
Türkiye’nin bu süreçten güçlenerek çıkacağına inandığını kaydeden Bakan Işık, sanayicilere “Yatırımlardan korkmayın” çağrısında bulundu. Ar-Ge ve inovasyona dayalı ürünlerin üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Işık, “Kilo başına ihracatı 1.3’ten 3 dolar civarına çıkarmak zorundayız. Bunu yaparsak 500 milyar dolar ihracatı yakalarız. Artık Manisa’dan daha fazla Ar-Ge merkezi bekliyoruz. Manisa kendi Ar-Ge’sini yapan ve dünyaya daha nitelikli ürünler satan bir il haline daha hızlı gelmeli. Sonuna kadar yanınızdayız. Doğrudan destek olarak TÜBİTAK ve KOSGEB kanalıyla bu yıl 1 milyar 576 milyon lira vereceğiz. Teknoloji transferine sıcak bakmayacağız. Teknolojimizi kendimiz geliştirmeliyiz. İlave destekleri yürürlüğe koyacağız. Artık Türk sanayici üniversitelerle çok sıkı işbirliği yapmak durumundadır” diye konuştu.
Bakan Işık’ın konuşmasının ardından, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, otomotiv sektörü için 1 milyon metrekarelik yer ayırdıklarını belirterek destek istedi.
Bakan Işık ile sanayicilerin buluşması, basına kapalı devam etti.

MHÖ,İK,NU (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)