Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bu ülkede bir tek canın toprağa düşmesini istemiyoruz” dedi.
Balıkesir’de 2 gündür çeşitli toplantılara katılan Bakan Işık, bugün Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Berkin Elvan ve dün Tunceli'de Berkin Elvan protestosunda çıkan olaylarda şehit olan polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Işık, Türkiye'nin istikrarsızlaştırılma girişimlerine karşı herkesin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi için adım üstüne adım attıklarını belirten Işık şunları söyledi:
“İstiyoruz ki Türkiye'de herkes kendini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak görsün, kendini o noktada büyük bir özgüvenle yarına hazırlasın. Bu noktada her can kaybı bizi derinden yaralıyor. Bu ülkede bir tek canın toprağa düşmesini istemiyoruz. Elbette insanlar haklarını kullanacak. Ancak bunun bir başkasının hak kaybına neden olmayacak tarzda yürütülmesi önem taşıyor. Ben gerçekten hem Berkin kardeşimiz için hem polis kardeşimiz için hem bu olaylardan dolayı hayatlarını kaybeden her bir kardeşimiz için büyük üzüntü duyuyorum. Diliyorum ki Türkiye böyle acı kayıpları yaşamasın. Böyle bir ülke arzu ediyoruz. Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin.”
Bakan Işık daha sonra, Dursunbey ve Kepsut ilçelerindeki çeşitli açılışlara katılmak üzere Valilik’ten ayrıldı.

CY(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)