ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bugünlere kolay gelinmedi. Bugün geriye baktığımızda çok çok iyi yerlerdeyiz. Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Bugünü oluşturan, bu ülkeye hizmet etmiş herkesi minnetle anıyorum" dedi. Bakan İdris Güllüce, Marmara Üniversitesi'nin 131. kuruluş yılı dolayısıyla Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen programa katıldı. Programda, Marmara Üniversitesinin tanıtım filminin ardından üniversitenin Oda Orkestrası ile piyanist Mehveş Emeç konser verdi. Konserin ardından Bakan Güllüce bir konuşma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin bugün çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Biz artık ülke olarak Türkiye'nin inşası ile birlikte birçok ülkenin inşasında da söz sahibi olabileceğimiz güzel bir yere gelmişiz" dedi. 93 Harbi ve Kurtuluş Savaşı gibi çok acılar yaşandığını anımsatan Bakan, "Bugünlere kolay gelinmedi. Bugün geriye baktığımızda çok çok iyi yerlerdeyiz. Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Bugünü oluşturan, bu ülkeye hizmet etmiş herkesi minnetle anıyorum" diye konuştu. MÜTEAHHİTLİKTE SÖZ SAHİBİYİZ
Güllüce, Türkiye'nin, müteahhitlik dalında dünyada söz sahibi ülke konumunda olduğunu belirterek, "O yüzden de bir sürü fırıldaklar çevirip, bizim müteahhitlerimizin önünü kesmeye çalışan gayretler var. Ama çok çok iyi mühendisliğimiz, işi kotaracak alt katmanlarda yetişmiş insanlarımız var" değerlendirmesinde bulundu. Bakanlık olarak özellikle Afrika ve Orta Doğu'da yapacakları çok şey olduğunu dile getiren Güllüce, "Biz artık ülke olarak Türkiye'nin inşasıile birlikte birçok ülkenin inşasında da söz sahibi olabileceğimiz güzel bir yere gelmişiz" dedi. Bilim ve eğitim adına hizmet eden bütün kurumların hizmetkarı olduklarını vurgulayan Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "En'ler yetiştirmek zorundayız, 'en insanlar' yetiştirmek zorundayız. Ben Toros Yörükleri'ni bir Alman'dan öğrenmemeliyim. Güneydoğu Anadolu'nun Doğu Anadolu'nun demokratik yapısını biz niye çıkarmıyoruz, kim nedir diye. Yani Fransa'dan gelenden biz bunun niye öğreniyoruz ki. Fransız papazlarındansa bizim bilim adamlarımız, oradaki yerel yöneticilerimiz bu bilgiyi bize vermeliydi. Bugünde bizim başımızda çoraplar örmeye o bilgilerle kalkmasalardı."
Bakan Güllüce, gazetecilerin, Polonezköy ile ilgili sorusunu, "Polonezköy ile ilgili çok tartışmalar oluyor. Daha inceliyorlar. Şu an net bir şey söyleyemeyeceğim" diye yanıtladı.