BAKAN GÜLLÜCE TERSANELER BÖLGESİNİ GEZDİ
Yalova'daki incelemelerinin ardından Altınova ilçesindeki Tersaneler Bölgesine giden Bakan Güllüce, burada Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi ziyaret ederek, tersane işçilerini selamladı. Cemre Tersanesi'ne de geçen Güllüce, burada tersanecilerle Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Kayatürk'ten bölgedeki tersanelerle ilgili bilgi aldı. Bakan Güllüce’ye kalifiye elaman bulmakta yaşadıkları sıkıntıları aktaran tersaneciler, bu sorun üzerine görüştü.
Tersanecileri dinleyen ve bunun Türkiye'deki önemli sorunlardan biri olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, “Şimdi burada siyasi değil teknik bir şey söylüyorum. 28 Şubat’ta meslek liselerini kapatarak Türkiye'nin ekonomisine, istikbaline inanılmaz bir zarar verilmiştir. Türkiye'de piramit tuhaf. Yani mühendis orta elemandan daha fazla. Peki bu ara eleman ihtiyacını nereden bulacağız? Yetişmiş sanayi işçisi olacak vasıflı elemanı nereden bulacağız? Kestiler dibini 10-15 sene. Bizim hızla meslek liselerinin sanayi işçisi olan, iş kazaları eğitimi almış, işyerine ve kendisine çok daha verimli olan insanlar üretmemiz lazım” dedi.
Tersane sahipleriyle yemek yedikten sonra tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camisi'ni de gezen Bakan Güllüce’ye Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, cami hakkında bilgi verdi.
Gülüce son olarak Yalova Erzurumlar Derneği’ni de ziyaret etti.

SG(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)