"TERÖR KONUSUNDA MÜSAMAHA EDEMEYİZ"
İçişleri Bakanı Muammer Güler, bugün Mardin'in Mazıdağı, Savur ve Derik ilçelerini ziyaret etti. Derik'te Aydın Ayaydın Öğretmen Evi’nde onuruna verilen yemeğe katılan Güler, partililer tarafından 'En büyük bakan bizim bakan' sloganları ile karşılandı. İlçedeki esnafı da ziyaret eden Bakan Güler, parti teşkilatı önünde yaptığı kısa konuşmada 'Çözüm sürecine' değinirken şöyle dedi:
"Sizler asil milletvekillerisiniz. Sizler; bizleri buralara getirdiniz. Son 9-10 aydır çatışmaları görmüyoruz ve bundan çok memnunuz. İnşallah barış ve kardeşlik içerisinde olmasını hepimizin isteğidir. Bizler sizlerin verdiğiniz destekle bunun daha da iyileştirilmesini sağlayacağız. Bir yandan demokratikleşmeyi, demokrasiyi isteyeceksin diğer yandan da silahını kullanacaksın. Öyle şey mi olur? Arkadaş herkesin demokratik zeminde mücadele etme hakkı vardır. Ama terör konusunda müsamaha edemeyiz. Önümüzdeki seçimlerde nasıl ki, 3 arkadaşımızı Meclis'e gönderdiyseniz, desteğinizi bizden kesmeyin. Sizden 1 istiyorsanız, sizlerin kardeşleriniz olarak 3 vereceğim. Yeter ki siz benden isteyin. Tüm ülkemin insanlarının İçişleri Bakanıyım. Bizim partimiz göreve geldiğinden bu yana ötekileştirme yapmadan herkese hizmet götürdü. Türkiye'nin hayal edemeyeceği yerlere getirildi. 2014 yılında daha da illeri seviyeye getireceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Sizlerle her günümüz bayram olsun istiyoruz."
Bakan Güler'in yanına gelen bir kadın eşinin öldüğünü ve 6 çocuğuna baktığını belirterek, yardım istedi. Güler, yanındaki yetkililere talimat vererek, kadına gereken yardımın yapılmasını istedi. Bakan Güler, daha sonra esnafla birlikte çay içti.
Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin), ()