Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarışları'na katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a yarışlara Kayseri’den katılan iş adamı Hasan Aslandağ tarafından yarış atı hediye edildi.

Gölcük Belediyesi ve Değirmendere Atçılar Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları 10. Gölcük Koşusu, 17 Ağustos Koşu pistinde yapıldı. 11 kategoride yapılan yarışlara Türkiye'nin dört bir yanından getirilen 150'ye yakın at yarıştı. YarışlarıBilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda izleyici izledi.

'GENLERİMİZDE ATIN VE SİLAHIN YERİ BAŞKADIR'

Gölcük Belediyesi'nin Ata sporunu sürdürmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Işık, "Genlerimizde ve geleneğimizde atın ve silahın yeri bir başkadır. Kazaklar der ki, 'Vallahi, biz Orta Asya 'dan geldik. Kazakistan da atları yedik burada kaldık, siz ata bindiniz Anadolu'ya geçtiniz' derler. Onun için biz atı yemeyiz, severiz. Atın üzerine biner koşarız. Böyle bir geleneğin evlatlarıyız. Rahvan At Yarışları geleneği, çocuklarımıza at sevgisinin önemini öğretmenin bir başka yoludur" diye konuştu.

KÖYLÜ YARIŞINDA ATTAN DÜŞTÜ

Köylü Dörtyan yarışlarında 5 binici yarışırken koşu esnasında (Paşa Mustafa) lakaplı Mustafa Erkan attan düştü. Mustafa Erkan’ı pisten vatandaşlar yardımıyla alınırken olay yerine gelen 112 ekipleri müdahelede bulundu ve ardından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mustafa Erkan’ın sol bacağında incilme meydana geldiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAKAN IŞIK'A AT HEDİYE ETTİ

Yarışları izleyen Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, Kayserili iş adamı Hasan Aslandağ tarafından rahvan koşularında ikincilik kazanan yarış atı hediye edildi. Bakan Işık da kendisine hediye edilen atı bir müddet severek at sahibi Hasan Aslandağ'a "Bakımını siz yaparsanız kabul ederim" dedi. İşadamı Aslandağ'da bu at bundan sonra "Sizin adınıza yarışacak" diye söyledi. Bakan Işık yarışlarda ikincilik kazanan Hasan Aslandağ'a kupasını taktim ettikten sonra yarış alanından ayrıldı.

SG(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)