Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Berkin Elvan’ın Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet edip, 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesinin ardından İstanbul Okmeydanı’nda dün bir gencin öldüğü olaylarla ilgili olarak, başka üzüntülerin olmasını istemediklerini belirtip, sağduyu çağrısı yaptı.
Açılış ve temel atma törenleri için Manisa’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu, valilikteki ziyaretinde, dün akşam Okmeydanı’nda 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olayları değerlendirdi. Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan için herkesin üzüntü duyduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Ateş düştüğü yeri yakar. Bundan herkes, 77 milyon üzüntü duyar. Bu şekilde, üzüntüyü dikkate alarak başka üzüntülerin oluşmasına meydan vermek son derece yanlıştır” dedi. Bakan Eroğlu, şöyle deam etti:
“Orada bir genç, 'Bağırıp, çağırmayın' deyince üzerine yürümüşler, öldürmüşler. Bu çok büyük bir acı. 'Böl, parçala, yut' politikası ile bölmek için hareket ediyorlar. Asırlardır kaynaşmış, bir vücut haline gelmişiz. Milletimizin tüm fertlerine sağduyu çağrısında bulunuyorum. Çünkü bunlar millete zarar veriyor. Acımızı kalbimize gömelim. Bir daha acılar yaşamamak için fikirleri çarpıştıralım. Herkes birbirini kırarsa Türkiye’nin hali ne olacak? Değil bir kişinin ölmesi, bir kişinin ayağına diken batsa üzülürüz. 77 milyon vatandaşın mutluluğunun birliğinin pekişmesi için çalışıyoruz. Gelin bunun için gayret edelim. Birtakım taleplerimizi böyle vurarak kırarak değil, beşeri münasebetlerle, insanı ölçülerle talepleri yapmak lazım. Hükümet bu talepleri karşılamaya hazırdır. Kimse insanları rencide edici, dövmek sövmek öldürmek gibi bir davranış içinde bulunmasın. Bu hepimize zarar verir. Cenabı Allah milletimizin birlik beraberliğini pekiştirsin. Birbirimizi sevelim. Çünkü, birbirimizi seversek ülkemizin gelişmesi ile geleceğe emin adımlarla gideriz.”
Bakan Eroğlu, hayatını kaybeden Berkin Elvan ile Burak Can Karamanoğlu’nun ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.

MHÖ,İK,NU(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)