FİDAN DİKİM TÖRENİNE KATILDI

Manisa’nın Saruhanlı ve Gölmarmara İlçeleri’nde, AK Parti Manisa milletvekili ve Büyükşehir Belediye Baykan Adayı Hüseyin Tanrıverdi ile halkı selamlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğli, Salihli’de Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu Kampüs alanında ağaç dikim töreni ile Bahçecik Köyü’nde bozuk orman alanına dikilen 3 bin ceviz fidanının köylülere dağıtım ve sertifika törenine katıldı.

Törene Eroğlu’nun yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Ak Parti Salihli Belediye Başkan Adayı Hüsnü Tuğrul, öğrenciler, köylüler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, “2007 yılında ağaçlandırma seferberliği başlatmıştık. Bu kapsamda bugüne kadar 2 milyon 400 bin hektar alana ağaç dikildi. Üniversite öğrencileri içinde kampus alanlarına 5 milyon adet fidan dikilmesini kararlaştırmıştık. Salihli Meslek Yüksek Okulu Kampüs alanına da bu çalışma doğrultusunda yaklaşık 8 bin fidan dikildi” dedi.

Eroğlu’nun konuşmasının ardından Salihli’ye bağlı Bahçecik Köyü’nde bozuk orman alanına dikilen 3 bin adet ceviz fidanının köylülere dağıtım ve sertifika törenine katıldı. Bakan Eroğlu, daha sonra toplu açılış yapmak için Alaşehir’e geçti.

Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ, ()

EÇ(SSA) (FOTOĞRAFLI)