Taner YENER/İSTANBUL,() SEÇİM çalışmaları kapmasında Kartal’da çeşitli dernekleri ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlarla ilgili bir soruya, “Şu anda yağmurlar iyi. 38 milyon metreküp daha su geldi. Merak etmeyin. Seçimlerden sonra tekrar değerlendirme yapacağız” dedi.
Bakan Eroğlu ilk ziyaretini AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Temurhan Yıldız ile birlikte Kartal'daki Afyonkale Spor Kulübü Derneği'nde gerçekleştirdi.
“BIYIĞIMIZ KESİLMEYECEK ALLAH’A ŞÜKÜR”
Burada konuşan Bakan Veysel Eroğlu, eski İstanbul’un Afrika’da bir kabile devletinden daha berbat durumda olduğunu söyledi. Eroğlu, “Gaz maskesi dağıtılıyordu Kartal'da hava kirliliğinden dolayı. Susuz, bitmiş bir İstanbul'da dedik ki, '8 ay sonra 1 Ocak 1995, saat 08.59'dan sonra su kesmeyeceğiz' dedik. 'Sürekli su akacak, kesilmeyecek' diye söyledik. Şimdi gazeteler yazıyor şimdi, 'Bıyığını ne zaman keseceksin?' diye. Bıyığımız kesilmeyecek Allah'a şükür” dedi.
“O MALUM ZİHNİYET İSTANBUL’U SOĞANA ÇEVİRMİŞ”
İstanbul'daki su sorunu çözdüklerini vurgulayan Eroğlu,"O zaman malum zihniyet İstanbul'un bütün gelirlerine el koymuş, soğana çevirmiş, İSKİ'yi 1,5 milyar dolarla devraldık, soygunlar, skandallar vardı biliyorsunuz. Büyükşehirde ise daha büyük, 2,5 milyar dolar götürmüşler. Hizmet yok, altyapı yok, derelerden lağım suları akıyor, hava kirliliğinden insanlar... Böyle bir durumdan aldık. İşte eski CHP bu. Dolayısıyla biz hakikaten buraya çok hizmet verdik. Bizim Kartal'a yaptığımız hizmetler dışında, bir, iki heykel dışında acaba ne eserler koyabildiler. Maalesef Kartal 5 yıl kaybetti. Halbuki, Kartal dünyanın en güzel ilçesi olabilirdi" dedi.
“AFRİKA KABİLE DEVLETLERİNİN HASTANESİ GİBİ HASTANELER VARDI”
"Memlekete daha çok nasıl hizmet edebiliriz?" diye düşündüklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “30 Mart seçimleri basit bir mahalli seçim değildir. Bizim bildiklerimizi bir bilseniz şaşarsınız. Türkiye'de çok muazzam bir değişim oldu 10 yıldan bu yana. Türkiye'de hastanelerde muazzam bir dönüşüm var. Eskiden Afrika kabile devletlerinin hastanesi gibi hastaneler vardı. Şimdi siz bakın 5 yıldızlı otel konforunda hastanelerimiz var. Bunlar neyle oluyor. Sizden aldığımız paralarla oluyor. Onun için lütfen paranıza sahip çıkın. Paranızı soymak isteyenler var. Sihirbazlar olur ya 'abra kadabra' derken parayı götürür. Onlara asla itimat etmeyin, malum zihniyete. Çünkü bunlar kasa doldu bekleyişi içerisinde. Ama milletimiz bu fırsatı vermeyecek" dedi.
“İSKİ’DE ÖYLE SOYGUNLAR YAPMIŞLAR Kİ, ŞEYTAN PAPUCUNU TERS GİYER”
Genel Müdürlük görevine gelmeden İSKİ’de büyük bir soygun yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Biz İSKİ’ye geldiğimiz zaman hemen paraya el koyduk. Öyle soygunlar yapmışlar ki, şeytan papucunu ters giyer. Bir vatandaşa, 'Borcunu öde' dedik. Vatandaş borcu ödediğini söyledi. Bu nasıl oluyor, diye araştırdık. Baskın yaptık ilgili birimlere, çuvallar dolusu senet. Kontrol yok, denetim yok. Yukarıdaki soyarsa aşağıdaki de soymaya başlıyor. Ve parayı vezneye yatıranın parasını cebe atıyor, onun yerine, onun adına senet koyuyor. Senedi de çuvala atıyor. Para cepte, bir kağıt parçası çuvalda. Böylece trilyonlarca lira maalesef soyulmuş. Bunların sadece 76’sını yakalayabildik onları kodese tıktık ama para gitmiş. Yani şeytanın aklına gelmeyecek soygunlar yapılmış. Sizin paranız bu. Ben öyle bir sistem kurdum ki, her veznede ne kadar para yatmış, odamdan anında görebilecek hale geldi." dedi.
“EŞİM İSYAN ETTİ 'KOCA SU PROFESÖRÜSÜN EVİNDE SU AKMIYOR’
Bakan Eroğlu sözlerini şöyle devam etti: "Ben niye İSKİ genel müdür oldum onu da anlatayım. Bir gün evde bütün sular bitmiş. Banyoda, mutfakta su bitmiş. Çamaşırlar yığılmış, temiz kap yok. Artık eşim gece yarısı isyan etti. 'Koca su profesörüsün evinde su akmıyor' dedi. Ben de, ‘İSKİ Genel Müdürü değilim ki, üniversitede ders veriyoruz İSKİ Genel Müdürü olursam suyu akıtacağım’ dedim. Öyle büyük konuşmuşum, başımıza öyle bir şey geldi" diyerek salondakileri güldürdü.
“YAĞMURLAR İYİ 38 MİLYON METREKÜP SU GELDİ”
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, "Türkiye’yi etkisi altına alan yağmur barajları doldurdu mu? Yani bıyığınız yerinde kalmaya devam edecek mi?" şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi:

 "Geçen gün Sandıklı-Afyon yolunda bir yerde durduk. Bir vatandaşımız ve teyzemiz beni gördü, 'Bıyıkların kesilmesin diye dua ediyoruz’ dedi. Geçen gün bakanlığın imamına bir arkadaşımız 'Dua et' demiş. O da, 'Yemin ediyorum, bıyıkları kesilmesin diye dua ediyoruz' demiş. Cenabı Allah yardım ediyor. Bizim ayrıca A planımız var daha B planına geçmedik. Bununla ilgili bazıları projelerden bahsediyor. Ben onları biliyorum. Birisi kalkmış, 'Ben deniz suyundan su arıtacağım' diye. Bunu bize yıllarca önce teklif ettiler. Bu bir soygun için tamam mı. Çok pahalı bir sistem. Hayatımda en zor ödediğim İSKİ adına, geçmiş dönemde yalan yanlış bir yağmur bombası atıp da ödeyemedikleri fakat sonradan benim ödediğim 5 milyon dolar varya. Hiç bir faydası olmamış, zararı olmuş, onu ödemek durumunda kaldık. Çünkü bunların niyetleri bu. Şu anda yağmurlar iyi. 38 milyon metreküp daha su geldi. Merak etmeyin. Nisan'da seçimlerden sonra tekrar değerlendirme yapacağız. Kritik bir durum var mı yok mu, göreceğim. Ona göre gerekirse B, C planını... Biz de hepsi var merak etmeyin. İstanbul'u susuz bırakmayız, Allah'ın izniyle tabii, Allah'ın yardımıyla” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkale Spor Kulübü, Afyonkarahisarlılar ve Bilecikliler derneklerini ziyaretinin ardından Topselvi Caddesi'nde esnafı ziyaret edecek.

TY (MK) (FOTOĞRAFLI)