VALİYİ ZİYARET ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak'ın Eşme ilçesinde toplu temel atma ve açılış töreninin ardından Uşak'a geçerek Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Valilik toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bakanlığının yatırımları konusunda detaylı bilgiler verdi.

Uşak merkezde ıslah çalışmaları başlatılan Dokuz Sele Deresi'nin şehrin bir gerdanlığı olacağını ifade eden Bakan Eroğlu, "Uşak'ta çevre kirliliği yaratan Dokuz Sele Deresi yapılacak ıslahın ardından eski günlerdeki temizliğine kavuşacak. Ayrıca yeteri kadar tanınmayan Ulubey Kanyonları içinde Doğa Turizmi Master Planı'nı hazırladık. Bu plan doğrultusunda 2013-2023 yılları arasında yapılacak çalışmalarla Ulubey Kanyonları, bir tabiat parkı haline getirilerek turizme açılacak. Uşak tabiat, mağaracılık ve yayla turizmi ile ilgili de master planımız hazır. Uşak'ta tabiaatla ilgili o kadar çok güzellikler var ki tanıtmak lazım. Antalya'daki 12 milyon turistin yüzde 10'unu buraya çekmek gerekiyor. Çekim alanına kanyondan başlayacağız. Öncelikle kanyonun içinden geçen deredeki kirliliği gidermek için çalışmalarımız başladı" dedi.

Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından Vali Yavuz'a bakanlık plaketi verdi. Vali Yavuz'da Bakan Eroğlu'na Eşme kilimi hediye etti. Resmi ziyaretlerini tamamlayan Bakan Eroğlu, valilik binası yanında bulunan Atatürk Anıtı yanına bir çam ağacı diktikten sonra partisinin Uşak'taki seçim çalışmalarına destek vermek için Sivaslı ilçesine geçti. Burada partililerle görüşerek esnaf ziyareti yapan Bakan Eroğlu, Banaz ilçesinde parti teskilatını ziyaretinin ardından Afyonkarahisar'a geçti.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()

YK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)