'ODTÜ'DE KESİLEN AĞAÇLARIN 5-10 KATINI DİKERİZ'
Gebeceler Beldesi'nin ardından Seydiler Beldesi'ndeki bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tatil sonrası dönüşe geçen tatilcilere dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Kurban Bayramı'nda meydana gelen trafik kazalarında şu ana kadar 113 kişinin yaşamını yitirdiğini, 400'den fazla kişinin yaralandığını hatırlatan Bakan Eroğlu, "Trafik kazaları maalesef her bayram oluyor. Geçenlerde ben de twitter hesabımda yazmıştım, 'Yağış var aman dikkatli sürün' diye. Bölünmüş yollarla birlikte kazalarda biraz azalma oldu. Uykusuz yola çıkan veya aşırı hız yapan sürücüler kazalara neden oluyor. Sürücüler dikkatli olsun" dedi.
YOL YAPILMAZSA ODTÜ'YE ULAŞILAMAZ
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin çok sayıda iş makinesi ve Çevik Kuvvet desteğiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ormanına girerek yol yapılması için ağaçları kesmesini de değerlendiren Bakan Eroğlu, kesilen ağaç sayısının 5- 10 katını dikeceklerini söyledi. Ankara-Eskişehir yolunun çok yoğunlaştığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:
"ODTÜ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversite rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı. Hatta 100 milyon TL'lik bir de tünel yapıldı, daha ne yapılacak. Neticede Ankara'da yollar yapılmazsa ODTÜ'ye ulaşmak da mümkün olmaz. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de hem orman varlığı hem de odun serveti artıyor. Ağaçlandırma ve orman ıslahını yılda 70 bin hektardan 500 bin hektara çıkardık. Türkiye'nin kurak ve boş her alanını ormanlaştırdık. Dolayısıyla ağaçlandırma diyince akla Türkiye geliyor."
Bakan Eroğlu, Seydiler Beldesi'nin ardından Bayat İlçesi'nde bayramlaşma ve bazı tesislerin temel atma törenine katılacak.