ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla’nın Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde, toplam yatırım bedeli 131 milyon 715 bin lira olan 16 tesisin temsili temelini atıp, 4’nün de açılışını yaptı.
Yatağan Spor Salonu’ndaki, toplu temel atma ve açılış töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, temelini atacağı DSİ tarafından inşa edilecek Girme’nin de aralarında bulunduğu 16 baraj ve sulama göleti ile açılışını yaptığı 4 taşkın koruma tesisi hakkında şu bilgileri verdi:
"Bu tesisler toplam 131 milyon 715 bin liraya mal olacak. Yüksekliği 71 metre, 12-75 milyon küp su depolama kapasitesi olan, 21 bin 500 dekar alanı sulayacak olan Girme Barajı 35 milyon 890 bin liraya mal olup 2016 yılında tamamlanacak. yapacağımız, bu tesislerle Muğla’da 21 bin 500 dekar alanı sulanacak. Ayrıca 51 yeni tesisin müjdesini veriyorum. Biz sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. Sloganımız, 'Milleti yaşat ki devlet yaşasın.' Muğla’ya en çok yatırımı bakanlığımız yaptı. Başbakanımız, IMF’ye rest çekti borçları ödedi enflasyonu düşürdü. Milletten aldığımızı millete veriyoruz."
Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, temsili olarak butona basıp, telekonferans ile tesislerin temeline ilk harcı döktü, açılışlarını yaptı. Bakan Eroğlu ayrıca, Çaybükü Köyü’nde 122 aileye Orman Bölge Müdürlüğü’nce tahsis edilen fıstık çamı, badem ve ceviz ekili alanların kura çekimi yapıldı. Ayrıca, törene katılanmlara binlerce, değişik türde meyve ağacı fidanı dagıtıldı. Eroğlu, törene gelişinde kendisini karşılayan halk oyunları ekibini de kutlayıp, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Kavaklıdere İlçesi’ne geçen Bakan Eroğlu, burada da Kurucuova ve Çamlıbel Gölet ve Sulama Tesisleri’nin temelini attı. Bakan Eroğlu, daha sonra beraberinde AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa Ve Yüksel Özden ile birlikte Muğla AK Parti seçim bürosunu ve Muğla Valiliğini ziyaret etmek üzere Kavaklıdere’den ayrıldı.

CY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)