BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hükümetin Balıkesir’e büyük önem verdiğini ve 11 yılda 11 katrilyonluk yatırım yapıldığını belirterek, “Balıkesir, Balıkesir olalı böyle yatırım görmedi” dedi.
İstanbul’dan deniz otobüsüyle Bandırma’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur tarafından İDO terminalinde karşılandı. Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından bir kafeteryada düzenlenen kahvaltıya katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, bakanlığının Balıkesir yatırımları hakkında bilgi verdi. Bakanlık olarak Balıkesir'e muhteşem yatırımlar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Eroğlu, geçen yıl Ağustos ayında yaptığı ziyarette Balıkesirlilere 36 müjde verdiğini hatırlatarak, “Bugün 36 müjdeye ilaveten Balıkesir'e 927 milyon TL'lik 9 müjdeyle geldim. Bunlarla birlikte Balıkesir'imize toplam 45 müjde vermiş oluyorum" dedi.
Bakan Eroğlu, Manyaslıların özlemle beklediği sol sahil ve Bereketli Ovası sulama projelerinin temelinin bu yıl atılacağını da kaydederek, “ Bu projeyle birlikte 171 bin 970 dekar tarım alanı sulanacak. Bu projenin yatırım maliyeti ise 250 milyon TL’dir. Bunun dışında Altınova Sulama projesini tamamlayacağız. Bu projeyle 84 bin 100 dekar alan sulanacak bunun maliyeti ise 15 milyon TL’dir. Ayrıca İvrindi-Gökçeyazı Ovaları sulamalarının projesi bitti. Onun da önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız.Bunun da maliyeti 54 milyon TL’dir. Balıkesir'e bu yıl içerisinde 3 dev projeyi kazandıracağız” diye konuştu.
Orman Genel Müdürlüğü'nün Balıkesir'e gelir arttırıcı projelerinin bulunduğunu açıklayan Eroğlu, “Ormanlık alanlara ceviz ve badem fidanları dikeceğiz. Bunların 3 yıllık bakımları bakanlığımız tarafından yapılacaktır. Bunları en yakın köylere kurayla parselleyeceğiz. 3 yıl sonra buralardan gelecek geliri tamamen köylümüze bırakacağız. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün Kepsut’ta otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu projesi var.Bunu da inşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Hükümetimiz Balıkesir'e büyük önem veriyor 11 yılda Balıkesir'e 11 katrilyon liralık bir yatırım yapıldı. Balıkesir, Balıkesir olalı böyle bir yatırım görmedi. Bu 11 katrilyon liralık yatırımın 1 katrilyon 116 trilyon lirası bakanlığımıza aittir. Balıkesir'e en çok yatırım yapan bakanlık Orman ve Su İşleri Bakanlığı’dır. Bununla 323 bin dekar araziyi sulamaya açtık” dedi.
Bakan Eroğlu, Bandırma’nın ihtiyacının olan suyun Gönen Barajı ana gövdesinden alınmasıyla ilgili projeyi Edip Uğur ile birlikte uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

EÖ(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)