Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, oyunu memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde annesi Emine Eroğlu ile birlikte kullandı. Yürümekte güçlük çeken annesinin tekerlekli sandalyeye oturmasına ve okul merdivenlerinde taşınmasına yardım eden eden Bakan Eroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin millet ve devletin kucaklaştığı bir gün olduğunu söyledi.
Şuhut İlçesi'ndeki Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu'ndaki 1021 numaralı sandıkta kullanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, oy kullanmaya annesi 89 yaşındaki Emine Eroğlu ile birlikte geldi. Bakan Eroğlu, yürüme zorluğu çeken annesinin tekerlekli sandalyeye oturmasına ve sandalyenin okul merdivenlerinden taşınmasına yardımcı oldu. Bakan Eroğlu daha sonra annesiyle kabine girdi ve oy kullanmasına yardımcı oldu. Annesinin imza bölümüne parmak basmasına da yardım eden Eroğlu, daha sonra kendi oyunu kullandı.
'MİLLET DEVLETLE KUÇAKLAŞACAK'
Okuldaki tüm sandıkları ziyaret ederek sandık kurulu görevlilerine kolaylıklar dileyen Bakan Eroğlu, okuldan ayrılmadan önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Seçimlerin Türkiye açısından bir milat olduğunu belirten Eroğlu şöyle konuştu:
"10 Ağustos, milletimizin tarihinde çok önemli bir gün, bir milat olacak. Millet ilk defa cumhurbaşkanını bizzat kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı daha önce milletvekilleri vasıtasıyla seçiliyordu. 2007 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle millet; bundan böyle, 'Cumhurbaşkanını bizzat ben seçeceğim, vekile bırakmayacağım' dedi. Allah'a şükür bunun ilk uygulaması da bugün gerçekleşiyor. Milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bugün millet, devletle kucaklaşacak."
Eroğlu, açıklamalarının ardından Şuhut'ta oy kullanılan okulları ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI