GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker oyunu kullandığı Diyarbakır'da gazetecilerin isteği üzerine iki dilde seçim mesajı verirken yeni Türkiye'nin ruhuna uygun adaya oyunu verdiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu memleketi Diyarbakır'da kullandı. Süleyman Demirel Kampusu içinde bulunan Rekabet Kurumu Ortaokulu'nda oy vermeye gelen Eker'e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu da eşlik etti. Okulda bulunanlarla selamlaşan Eker, daha sonra oyunu kullanacağı sandığın bulunduğu salona geçti. Burada oyunu kullanan Bakan Eker daha sonra seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçim mesajında Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı'nı bugün halk eliyle seçtiğini belirten Eker, şöyle dedi:
"Bu bir ilktir ve yeni bir durumdur. İnşallah bu yeni seçim şekli Türkiye için yeni ufuklara vesile olur. İçinde yaşadığımız Ortadoğu için,tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Diyarbakır'da 927 bin 500 civarında seçmen 2 bin 955 sandıkta oy kullandı. Şu an itibariyle tüm sandıklarımızda genel anlamda sakin bir seçim yaşıyoruz. Herhangi bir sorun yaşanmadı. İnşallah bu huzur ve sükunetle sandıklardaki oy verme işlemi tamamlanır. Milletimizin tercihi hangi yönde olursa hepimiz ona saygı duyacağız. Ben Türkiye'nin huzuru için, Yeni Türkiye için onun ruhuna uygun adaya oyumu verdim."
Bakan Eker daha sonra Diyarbakır'da bulunan büyük bölümü Kuzey Irak'ta bulunan Kürtçe yayın yapan televizyon kanalları muhabirlerinin isteği üzerine seçim mesajını Kürtçe olarak da tekrarladı.

FOTOĞRAFLI