Mikail PELİT/MALATYA,()- GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya ziyareti sırasında katıldığı Aspuzu Ramazan Gecelerinde Sezai Karakoç’un Sürgün ülkeden başkentler başkentine şiirini okudu. Bakanın şiir performansı izleyenlerden tam not aldı.

Malatya’da çeşitli ziyaret ve toplantılara katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, teravih namazı sonrası Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Aspuzu Ramazan gecelerine katıldı. Beraberinde Vali Vasip Şahin, milletvekilleri ve partililerle Ramazan etkinliğine katılan Bakan Eker, bir sürpriz yaparak sahneye çıktı ve Sezai Karakoç’tan şiir okudu. Sürgün Ülkeden Başkentler Başkenti’ne şiirinin 4'üncü bölümünden bir kıta okuyan Bakan Eker’in performansı izleyenler tarafından büyük alkış alırken gece ilahi konseri ile devam etti.

Gün boyu kentte çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Bakan Eker’den destek müjdesi bekleyen kayısı üreticileri ise umduğunu bulamadı. Bakan Mehdi Eker, Malatya’da ürünlerinin yüzde 90’ı don olayından zarar gören kayısı üreticilerinin destek beklentilerine ilişkin soruya “İşte biz borçları erteledik" diye cevap verdi.

Bakan Mehdi Eker, Malatya Valiliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, don ile kuraklık nedeniyle çiftçilerin zor günler geçirdiğini belirtti. Devlet olarak üreticileri yalnız bırakmamaya çalıştıklarını söyleyen Eker, “Onlarla birlikte çözüm üretmeye uğraşıyoruz. Bu yıl çiftçimiz diğer yıllara nispetle zor günler geçirmekte. Ama sabırla, tevekkülle uzatılacak devlet elini bekleyip durmaktadır. Afetlerden zarar gören çiftçiler için 1 yıl süreyle zirai kredilerine borç ertelemesi yapıldı. Gelişmeleri değerlendiriyoruz. Sonuçta tarım sektörü burada bir şekilde etkilendi" dedi.

Malatya’da kayısı bahçelerinin yüzde 90’ının Mart ayı sonunda meydana gelen zirai don olayından etkilendiği anımsatılarak üreticilerin destek beklentilerine ilişkin soruya Eker, "İşte biz borçları erteledik" cevabını verdi.

FOTOĞRAFLI