Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 30 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından 1 Haziran’da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde partisinin adayına destek vermek için Bitlis'in Güroymak ilçesine geldi. 
Güroymak'ta 30 Mart seçimlerinde BDP'li Mehmet Emin Özkan 44 sandıktan 4522 oy alarak, Ak Partili Hüseyin Mutlu'yu 32 oy farkla geçip seçimi kazandı. Ancak Ak Parti seçim sonucuna itiraz ederek sandıkların yeniden sayılmasını istedi. 4 kez sayılmasına rağmen seçim sonucu değişmedi. İl Seçim Kurulu Ak Parti'nin bir sandıkta mühürsüz zarfta oy kullanıldığı yönündeki itirazını kabul ederek seçimleri iptal etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek olan Güroymak İlçesi'ne gelerek partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Muş’tan karayoluyla Güroymak ilçesine gelen Bakan Eker, burada ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Muş Yolu Caddesi üzerinde bulunan AK Parti ilçe binası balkonundan halkı Kürtçe selamlayan Bakan Eker, yaptığı konuşmada belediyeciliğin tecrübe istediğini, AK Parti'nin de belediyecilik işinde tecrübeli olduğunu söyledi.
Çözüm sürecine de değinen Bakan Eker, bölgede huzur ve güvenin sadece Türkiye açısından değil, dünya ve Ortadoğu halkları için de önemli olduğunu söyledi. 1 Haziran'da yapılacak olan seçimin kendileri için önemine de vurgu yapan Bakan Eker, "Bu seçim Norşin için anlamlı. Bizim için anlamlı bölgemiz için anlamlı. Norşin’in tekrar ak belediyecilikle buluşmasının fırsatıdır. Belediyecilik Ak Parti kadrolarının işidir. 30 Mart’ta yapılan seçimlerde bütün saldırılara, komplolara rağmen yüzde 45’in üzerinde oy aldık. Sıra Norşin’de 1 Haziran’da Hüseyin Mutlu’ya ‘evet’ diyelim" diye konuştu.
Türkiye'nin temel meselelerinin Ak Parti ile birlikte çözüldüğünü ifade eden Bakan Eker, "Bakın Norşin'in asırlardır ismi Norşin. Bir zihniyet buranın adını değiştirdi. Annelerimizden öğrendiğimiz dili yasakladılar. Kendi anadilimizi konuşamaz hale geldik. İlim, irfan yuvaları üzerine baskı kuruldu. İnsanlar öğrendiklerini yaşayamaz hale geldi. Zulüm gördü. Bunların hepsine AK Parti çözüm geliştirdi. Bugün Kürt, Zaza, Çerkez, Boşnak, Türk de olsa kendi kimliklerine sahip çıkıp kendi dilerini konuşuyorlar. Bu bölgede 30 yıl kanlı bir şekilde Türkiye’nin en ciddi meselesi olan Kürt meselesi ve terör meselesini barış içinde çözerek bu meseleyi selametle milletin hayrına olacak şekilde çözme iradesini ortaya koyduk" dedi.
Türkiye’de birçok liderin gelip geçtiğini de anlatan Bakan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hayırlı hizmetler yapanlar oldu. Bunlarda Turgut Özal ve Adnan Menderes gibilerini rahmetle anıyoruz. Onlara ne kadar saldırı yapıldığını hatırlayın. Ezanı Arapça'ya çevirdi diye, müslümanların dinlerini yaşamalarını sağladı diye Menderes’i astılar. Halkın seçtiği başbakanı astılar. Turgut Özal’a olmadık hakaretler yaptılar. Şimdi Tayyip Erdoğan ‘Kürt sorunu benim sorunumdur çözeceğim’ deyince türlü komplolar, oyunlar düzenlediler. En son 17 Aralık’ta yeni bir süreç başlattılar. Yeni bir saldırı mekanizması geliştirdiler. Tam da Diyarbakır’da Barzani ve Şivanperver Kürtçe konuştukları 16 Kasım’dan 1 ay sonra bu saldırılar meydana geldi. Türkiye Kürt meselesini çözüyor. AK Parti hükümeti karşı komplolara aldırmadan tam bir karlılıkla, tam bir inançla bu meseleyi çözme yolunda yoluna devam ediyor."
Bakan Eker, konuşmasının ardından Güroymaklı esnafı ziyaret etti.

ÖÇ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)