BAKAN EKER BARIŞ TÖRENİNE KATILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Güroymak İlçesi'nde iki ailenin barışması nedeniyle düzenlenen törene de katıldı. İlçede bir halı sahada düzenlenen barış törenine Bakan Eker'in yanı sıra HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, Günaydın ve Gezer ailelerinin fertleri ve yaklaşık 500 kişi katıldı.
Törende konuşan Bakan Eker, aileler arasındaki barışların bölgede kalıcı barışlara vesile olmasını diledi. Eker, komşu olan Günaydın ve Gezer aileleri arasında bir kişinin ölümüne neden olan bir kazanın olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu barış son derece hayırlı ve örnek alınacak bir davranış. Yiğit odur ki, kendi nefsine hakim olabilendir. Kendi nefsini, arzularını frenleyebilendir. Yiğit adam öldüren, eziyet eden, zulmeden değildir. Nefsine beşeri dürtülerine gem vurabilmek ve barışı, huzuru isteyip onu tesis edebilmektir. Bu kardeşlerimiz yiğitçe bu tavrı sergilediler. Allah onlardan razı olsun. Huzurlarını barışlarını daim kılsın. Biz adı barış olan bir medeniyetin dinin mensuplarıyız. Dolayısıyla hepimiz bugün bu barışın tesisine şahadet etmekle de çok bahtiyarız, memnunuz. Türkiye'de de barışın bütün vatandaşlarımızın, yurttaşlarımız arasında tesisi için özellikle çözüm süreciyle birlikte aslında barışın bu bölgemizde de kalıcı hale gelmesi için çaba içindeyiz. Allah bu güzel barışta daha büyük ve kalıcı barışlara vesile olsun. Kine ve adavete fırsat vermesin. Aileleri tebrik ediyorum. Barışları kutlu olsun."
Günaydın ve Gezer aileleri arasında geçen yıl çıkan kavgada 17 yaşındaki Özgür Gezer hayatını kaybetti. Bir yıldır süren kan davasının son bulması için bölgenin ileri gelenleri tarafından barış töreni düzenlendi. Törene katılan aileler okunan duaların ardından Ku'ranı Kerim altından geçerek barış için yemin etti.

ÖÇ(FE/ESM) (FOTOĞRAFLI)